Vi ser rött i Indien

Vi-ser-rött-i-Indien-Voyage

Dela

I fjol öppnade hotellet villa Palladio i Jaipur i nordvästra Indien. Ett hotell som gör att vi ser rött och som placerats på omslaget av både condé nast traveller och vouge living. Nu uppmärksammas man även som ett av de mest spännande hotellen av både nämnda condé nast traveller och av travel+ leisure.

Det är nästan som att kliva in i en teaterkuliss där färgskalan begränsats till rött och vitt, och lite blandning härav samt mönster av vegetation i form av löv och palmer. Tidningen Travel+ Leisure har med Villa Palladio bland sin lista ”The 12 Most Over-the-top New Hotels in the World”. Estetiken och konceptet är utvecklat av ägaren Barbra Miolini, designern Marie-Anne Oudejans och artisten Vikas Soni. De beskriver estetiken som initialt översvallande men att den efter en stund blir en vilsam paus från den myllrande staden. En spabehandling i en form av en ”groundingritual” rekommenderar de också, men även att bara sitta ner en stund i trädgården där det doftar av både jasmin och hibiskus. Hotellet är även med på Condé Nast Travellers Hot List 2023.

Totalt erbjuds här nio rum och målet är att erbjuda gästen en plats för drömmar. Eller som de själva säger – en möjlighet att återuppleva den stora enkelheten. En gång i tiden passerade Sidenvägen här och här fanns även boenden som erbjöd mat, skydd och vila. Precis som dagens Villa Palladio gör om än i en något mer begränsad färgskala.

VILLA PALLADIO JAIPUR

Dubbelrum startar på 4 000 kr/natt
Mer info: villa-palladio-jaipur.com

Dela

Senaste inläggen

Senaste inläggen

DRÖMMEN OM EN LYXIG OCH ROMANTISK TÅGRESAN LÅTER VI KOMMA TILL LIV OMBORD PÅ COSTA VERDE EXPRESS. INTE BARA BJUDS...

Omgiven av magiska vinfält, från vilka några av världens bästa viner produceras, är läget för din incheckning på Como Le...

RIDDARROMANTIK OCH RESTAURANGER I TOPPKLASS. MALTA ÄR EN LITEN PÄRLA NÄRDET KOMMER TILL HISTORIA, KULTUR OCH MAT. SOLEN OCH HAVET...

En samling fotografier och en trädgård, jag får medge att jag inte alls kände mig så lockad. Men det kom...

populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy