Voyage

Klicka här för att läsa magasinet digitalt.

Upplev Kroatien från segelbåten

SPONSORED CONTENT - KROATIEN

Upplev-Kroatien-fran-segelbaten-Voyage

Dela

Kroatien är känt för att vara en av de mest populära seglingsdestinationerna i Europa, och det är inte svårt att förstå varför. Landet har en fascinerande kustlinje med förtjusande öar, vikar och hamnar, allt omgivet av kristallklart vatten.

Att segla i Kroatien är en fantastisk upplevelse som kombinerar vackra stränder, kristallklart vatten och en rik kulturell historia. Landet erbjuder ett brett utbud av seglingsmöjligheter, vilket gör det till ett paradis för alla som älskar segling.
Kroatien är ett av de mest populära resmålen för segling i Europa, med sina 1100 öar finns det gott om möjligheter att segla i det fantastiska Adriatiska havet. Kroatien har dessutom ett behagligt klimat, med flest soltimmar per år i Europa och seglingssäsongen i landet är lång, den sträcker sig från maj till mitten av oktober.
Oavsett om du är en erfaren seglare eller nybörjare finns det gott om möjligheter att upptäcka landet från havet och skapa livslånga minnen. En seglingssemester i Kroatien ger dig friheten att ankra i avskilda “Robinson Crusoe”-vikar, och det är sällan mer än två timmars segling mellan de kroatiska öarna, var och en med sin unika historia, egna traditioner, seder och lokala festligheter.

Lopud, A. Gospić

En av de stora fördelarna med Kroatien som seglingsdestination är den fantastiska flexibiliteten att planera en seglingstur. På bara en vecka kan du utforska fridfulla vikar, pittoreska byar, grottor och nationalparker. Det finns också gott om tillfällen att prova den lokala maten när man seglar runt i Kroatien. Landet är extra känt för dess enastående fisk och skaldjur, samt produktionen av högkvalitativt vin och olivolja.

Split

Det finns flera båtuthyrningsföretag i landet som erbjuder allt från segelbåtar, katamaraner och motorbåtar för uthyrning. Båtuthyrningsföretagen är utspridda längs kusten och det är lätt att hitta en båt som både passar dina behov och budget.

Här är de fem bästa destinationerna för en lyckad seglingssemester i Kroatien:

Split

Kroatiens näst största stad. Denna kuststad har en livlig hamn och är en perfekt utgångspunkt för att utforska de närliggande öarna Brac, Hvar och Vis. Besök UNESCO-listade Diocletians palats och den livliga Riva-promenaden.

Zadar

En av de äldsta städerna i Kroatien, som bjuder på en charmig gammal stadskärna och flera fantastiska stränder i närheten. En mycket populär aktivitet bland besökare är att besöka de pittoreska Kornati-öarna och den vackra Telascica-bukten, som är kända för dess ljuvlighet. Dessa områden erbjuder många möjligheter till vandring, båtturer och bad, vilket gör dem till idealiska platser att utforska för naturälskare och äventyrslystna.

Dubrovnik

Denna historiska stad med imponerande stadsmurar är en av Kroatiens mest kända turistdestinationer och erbjuder en underbar seglingsupplevelse. En av de mest populära aktiviteterna är att segla runt de vackra öarna Elafiti, Mljet och Korcula, som ligger i närheten. Dessa öar är kända för sitt kristallklara vatten, vilket gör dem till en drömdestination för både seglare och simmare.

Istrien

Denna region erbjuder en unik mix av italiensk och kroatisk kultur med många charmiga byar och historiska sevärdheter att utforska. Den mest kända sevärdheten är den antika staden Pula, som har en välbevarad romersk amfiteater, som är en av de största i världen. Andra sevärdheter inkluderar Eufemiakatedralen i Rovinj, som har en imponerande barockfasad, och Baredinegrottan i Porec, som är en av de mest spektakulära grottorna i området.

Kornati-öarna

En ögrupp som består av nästan 150 öar, vilket gör den till en av de mest förtrollande platserna i Adriatiska havet. Kornati-öarna är kända för sina fantastiska naturvyer och kristallklara vatten, vilket lockar turister från hela världen för båtutflykter, dykning och avkoppling på stränderna. Öarna är också hem till många sällsynta djur- och växtarter, som ger besökare en unik möjlighet att uppleva naturen på nära håll.

Inspireras här croatia.hr

Dela

Senaste inläggen

Senaste inläggen

Madeira - surfar in i framtiden. Stabilt internet och magisk natur är några av anledningarna....

Sommarens bästa dagar spenderar vi på stranden, gärna hos Purobeach som är experter på att leverera den där härliga beachstämningen....

Det brittiska företaget Hybrid Air Vehicles (HAV) meddelar att det franska ekoturism-företaget Grands Espaces planerar att förvärva ett av HAV:s...

TALESÄTTET ATT DET du aldrig kan ändra på när du flyttar in är läget, allt annat kan du förändra. Och...

populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy