Voyage

Klicka här för att läsa magasinet digitalt.

Le Bar – bara en drink, eller två

Voyage-Le-Bar-bara-en-drink,-eller-två

Dela

Högst upp i DN-Skrapan huserar Pontusfrithiof och Mario E. Moroni och deras fine dining restaurang la tour. En restaurang som fram tills nu saknat en egen bar, detta är nu åtgärdat och här väntar nu Le Bar. Voyage bokade bord och åkte upp.

Ett besök här är smart att planera in, oavsett om du tänker äta i restaurangen eller bara åka upp för just en drink, eller två. Bordsbokning krävs, bokar du bord i restaurangen ingår denna bokning i bokningen, och självklart kan du även bli upphämtad med chaufför och en lyxig Rolls Royce om du vill göra en lite mer storslagen entré. Vi promenerade dock och blev placerade i hissen för färd uppåt. Här träffar vi David Arnarsson, Bar Manager och hans kollega Carl som vägledde oss in i drinkarnas värld.

Majoriteten av gästerna här har bord bokat för middag på La Tour och kommer hit för en drink innan eller efter måltiden. Men det finns även en hel del gott även på barmenyn, oavsett är det alltid bra att börja med ett glas champagne. I våra glas hälls nu Valentin LeFlavie Blanc de Blancs upp, en frisk chardonnaybaserad champagne från ett relativt okänt hus. Bubblorna kombineras nu med ett pocherat Gillardeau ostron dekorerat med gurka och Oscietra caviar.

Vår första drink blir klassikern French 75, en drink med anor från 1:a världskriget och som fått sitt namn efter de 75 kaliber pistolerna man använde ute på fältet. Till historien hör att drinken skapades för att ge hopp – och vem behöver inte det?

Drinkmenyn är uppdelad i klassiska drinkar och egenkomponerade ditos. Till den senare kategorin hör vår andra drink en La Tour Brandy Punsch, en drink skapad av David Arnarsson. När han talar om hur han jobbat med att få mjölken att koagulera för att kunna utvinna dess protein lyser passionen igenom. Han fick till slut fram sin genomskinliga milkpunch vartill konjak, mirabellplommon och citron sedan adderades. Riktigt hur det går till medger jag att jag inte riktigt fattar men drinken är härligt len och att det ligger jobb här bakom märks.

Detta hade varit ett bra läge att gå över till restaurangen och fortsätta med något klassiskt och lyxigt såsom sjötunga, blåhummer, piggvar, tournedos eller en vaktel. Eller varför inte testa det veganska alternativet som här är sotad spetskål. Men vi dröjer oss kvar på Le Bar och får in varsin hummertoast, inte helt fel det heller. Härtill serveras en Sakura Bloom som David beskriver så här:
– Den här drinken gör jag på en lite udda sprit från Empirical Spirits i Köpenhamn, kryddad med kaffeblad, citrusblad, vetiver rötter och svarta vinbär, till den har jag matchat upp med ett grönt te från Japan som heter just Sakura Green, ett te med körsbärsblad där jag fortsatt på körsbärstonerna och bittermandel smaken från maraschino körsbär. Det hela avslutas sedan med att jag kolsyrar hela drinken.

Larvigt gott har det varit och vi avslutar vår kväll med en Mandarin och Pink Lady grapefrukt sorbet med torkad mynta och mandarin, toppad med rommen Diplomatico Planas.

Några små men delikata problem ser jag dock med ett besök här på Le Bar. Man sitter bra, nästan för bra, så man stannar gärna kvar. De cirka 20 platserna är lagom många för att det ska kunna vara ruljans här men utan att det känns trångt, så ja här stannar man gärna kvar. Drinkarna är lite för goda och lockande så att de blir lite mindre i glaset om du beställer en barmeny är en fördel. Det enda jag skulle vilja sätta upp på min önskelista är några stycken ambitiösa och delikata alkoholfria cocktails. För trots allt det finns alltid en morgondag. Även om ännu en Sakura Bloom lockar…

Dela

Senaste inläggen

Senaste inläggen

I år är det sjunde året i ordningen som rosévinet Minuty lanseras i en Limited Edition utgåva. I år är...

I vanliga fall är det tjusiga och komplicerade klockor som är Jacob & Co:s signum, nu är det dock aktuella...

Under våra dagar i Épernay hade vi hunnit passera Pol Roger på Avenue de Champagne så många gånger att det...

Puffen, bubblet och den kalla drycken kittlar strupen och tvingar mungiporna uppåt. Det är något smått magiskt över Champagne, en...

populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy