Den flytande staden

Voyage-Den-staden-flytande

Dela

Det idylliska livet på Maldiverna utvecklas nu för framtiden. Det handlar om att trots klimatförändringar och stigande havsvattennivåer kunna erbjuda något utöver det vanliga. Projektet Maldives floating city är både magiskt och tekniskt komplext.

Redan år 2050 kan uppemot 80 procent av det som idag utgör Maldiverna vara obeboeligt. Ett faktum som triggad det holländska utvecklingsbolaget Dutch Docklands att presentera sina planer på vad som ska bli en flytande stad. Maldives Floating City kommer att husera i en lagun inom ett område om 200 hektar och kommer att erbjuda lyxiga boenden, hotell, butiker, en marina och en egen stad. Ett viktigt element när vi talar om havet är här korallerna och vikten av att skydda dem. Här har man nu använt sig av korallens form för att skapa stadens form och geometri. Projektet har väckt en hel del uppmärksamhet redan nu av bland annat MIPIM Awards som är kända för att dela ut vad de kallar en ’Oscar for Global Development’. Maldives Floating City är upptaget under rubriken ’Best Future Mega Project’.

Maldives Floating City Mer info: maldivesfloatingcity.com

– Med sitt unika paradisläge intill President Island, och med support från Maldivernas regering är vi extremt stolta över att presentera den första Floating City i världen. Det här kommer att bli en magisk plats där lokalbor och utlänningar kan köpa sitt drömboende till ett överkomligt pris, säger Paul HTM van de Camp, CEO of Dutch Docklands. Just nu håller de första flytande husen på att utvecklas av Bison, vilka kommer att transporteras ut till lagunen efter sommarsemestern. Dessa kommer så att stå modell för vad som komma skall. Totalt planeras för 5 000 hus som länkas samman och skapar en unik miljö. Prislappen för ett hem här på ön börjar på 250 000 dollar. Byggnationen kommer att dra igång i början av nästa år och projektet beräknas ta mellan 4-5 år.

Dela

Senaste inläggen

Senaste inläggen

DRÖMMEN OM EN LYXIG OCH ROMANTISK TÅGRESAN LÅTER VI KOMMA TILL LIV OMBORD PÅ COSTA VERDE EXPRESS. INTE BARA BJUDS...

Omgiven av magiska vinfält, från vilka några av världens bästa viner produceras, är läget för din incheckning på Como Le...

RIDDARROMANTIK OCH RESTAURANGER I TOPPKLASS. MALTA ÄR EN LITEN PÄRLA NÄRDET KOMMER TILL HISTORIA, KULTUR OCH MAT. SOLEN OCH HAVET...

En samling fotografier och en trädgård, jag får medge att jag inte alls kände mig så lockad. Men det kom...

populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy