Voyage

Klicka här för att läsa magasinet digitalt

Världens häftigaste glaskonstverk

kosta-boda-boat

Dela

Bertil Vallien är en av världens främsta glaskonstnärer. 3–6 november presenteras hans spektakulära glasbåt, Passage, på SOFA Chicago tillsammans med samarbetspartnern Hawk Galleries.

Passage – som även kallas “the One Million Dollar Boat” – är den största och dyraste skulpturen som någonsin skapats på Kosta Boda och värderas till en miljon dollar. Konstverket skapades för att hedra Sveriges äldsta glasbruk och det 53 år långa samarbetet mellan glasbruket och Bertil Vallien.

– Bertil är känd internationellt, har vunnit flera design- och konstpris och hans verk finns representerade runt om i världen på de mest prestigefyllda museerna. Således är vi ärade att få presentera Passage, Bertil Valliens kanske mest imponerande och majestätiska mästerverk, säger Donna Davies, Vice President på Art Group of Urban Expositions.

Ta en titt på glaskonstverket i bildspelet nedan.

Foto: Kosta Boda

Dela

Senaste inläggen

Senaste inläggen

Rafael Nadal kommer spela ATP-turneringen Nordea Open.– Jag har fina minnen därifrån och ser verkligen fram emot att komma tillbaka,...

911 DAKAR ÄR ABSOLUT INGET NYTT PÅHITT, DEN KOM REDAN 1984 NÄR MODELLEN PORSCHE 953 TOG HEM DET KLASSISKA PARIS-DAKAR...

Kia släpper nu de första bilderna på nya Kia K4, en kompakt sedan som definierar en ny era av design...

Vad värmer väl en frusen själ bättre än hett vatten. Årstiden är här för varma bad och tända ljus. De...

populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy