VOYAGE

Klicka här för att läsa magasinet digitalt

COPINE – med matbar, puls & ny energi

Dela

EFTER EN SOMMAR AV FÖRBEREDELSER ÖPPNAR COPINE PÅ NYTT. MED EN NY MATBAR,
UPPDATERAD MENY OCH EN INTERIÖR SOM BJUDER IN TILL BÅDE SPONTANITET OCH HELKVÄLLAR
VILL TRION BAKOM RESTAURANGEN SKAPA MER PULS FRÅN ÖPPNING TILL STÄNGNING.

VI VILL ATT BAREN SKA HA SAMMA COPINE-KÄNSLA SOM MATSALEN – EN PLATS DÄR MAN KAN BÖRJA, STANNA ELLER AVSLUTA


RESTAURANG COPINE BLEV snabbt en favorit när den slog upp portarna 2019, och har under hösten fått både ny inredning och ett delvis nytt koncept. Trion bakom, Jim Hammargren, Jacob Nermark och Jonathan Mattsson, vill skapa en mer levande helhet från öppning till stängning.

– Vi har länge velat ge baren mer liv. Nu skapar vi en miljö där man enkelt kan slinka in för ett glas och ändå få hela Copineupplevelsen. Det ska bli superkul att öppna igen och välkomna både stammisar och nya gäster, säger Jim Hammargren. Interiören har formats om med nivåskillnader och en helt ny matbar med 15 sittplatser och utsikt mot köket. Lokalen har blivit mer interaktiv och social, men samtidigt behållit
sin elegans. Menyn har också utvecklats. Klassiker som råbiffen och det populära majsbrödet stannar kvar, medan nya rätter tillför variation och speglar kökets personlighet.

– Vi har justerat snarare än förändrat, för att skapa mer utrymme att äta som man vill. Vissa rätter sitter i väggarna, medan andra kommer in för att förstärka helheten, säger Jacob Nermark, kreativ kökschef. När Copine öppnade 2019 placerade sig restaurangen snabbt i Stockholms gastronomiska landskap med sitt tydliga fokus på Medelhavets smaker, tolkade genom en modern storstadspuls. Namnet ”Copine” betyder ”flickvän” på franska speglar ambitionen: att skapa en miljö som känns personlig och hemtrevlig, men med sofistikerad twist. Under de första åren blev restaurangen ett självklart tillhåll för både Östermalmsbor och besökare från hela stan. Här finns även tre chambre séparée med plats för upp till 12, 14 respektive 18 personer. För Jonathan Mattsson, som ansvarar för service och dryck, handlar förnyelsen nu om att skapa en ny rytm.

– Vi vill att baren ska ha samma Copinekänsla som matsalen – en plats där man kan börja, stanna eller avsluta. Det handlar inte om att bli en bar, utan om att erbjuda fler sätt att uppleva Copine. Trion har med Copine inte bara skapat en restaurang utan också en mötesplats. Att de nu, sex år efter starten, fortsätter utveckla konceptet visar att de vågar röra sig framåt utan att tappa sin själ. Ambitionen är tydlig: att Copine ska vara lika självklar för ett spontant glas som för en helkväll med vänner.

– Vi ser fram emot nästa kapitel. Copine är och ska fortsätta vara en plats där mat, människor och energi möts, sammanfattar Jim Hammargren.

Dela

Senaste inläggen

Senaste inläggen

HUR SER VINTRENDEN UT FÖR 2025? VÅR DRYCKESREDAKTÖR HAR FÖRSÖKT HITTA SVAREN. Mera vitt vin & lägre alkoholhalt är några...

Samarbetet Moët & Chandon Pharell Williams Limited Edition Collection bjuder på champagneflaskor med rosett. Att ge en flaska champagne i...

Det är nu dags för en ny tappning av den prisbelönta japanska whiskyn Hibiki 21-Year-Old, nr 8489901, á 6 900...

Ett rosa vin möter en rosa klänning i det nu aktuella samarbetet mellan vinhuset Enzo Bartoli och designern Lars Wallin....

populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy