Voyage

Klicka här för att läsa magasinet digitalt

Seiko Prospex Marinemaster lanserar mekaniska dykarklockor globalt

Foto: Seiko

Dela

Inspirerad av Seikos första dykarklocka från 1965

Denna dykarklocka hämtar designinspiration från den ikoniska 62MAS från 1965, den första dykarklockan som tillverkades i Japan.

Foto: Seiko

62MAS, Seikos och Japans första dykarklocka.

En rutmönster inspirerat av vågor finner vi på klockans urtavla, modellnamnet ”Marinemaster” är tryckt strax under Seikos logotyp vid 12-timmars positionen. En silvervit urtavla pryder en begränsad upplaga som firar Seikos 100-årsjubileum, medan de ljusblåa och de svarta urtavlorna ansluter sig till Prospex-kollektionen som standardklockor.

Foto: Seiko

Varje klocks tim-, minut- och sekundvisare är inspirerade av designen av originalmodellen av dykarklockan från 1965. Läsbarheten i mörkt ljus säkerställs genom Lumibrite-fyllda index och en lysande prick.

Foto: Seiko

Seikos smäckra mekaniska dykarklocka

Inuti varje klocka finns den automatiska Seiko Caliber 6L37, den första rörelsen i den smäckra Caliber 6L-serien utvecklad specifikt för att möta kraven inom dykning samtidigt som den möjliggör en slank profil och hög komfort. Caliber 6L37 har anpassats från den tidigare Caliber 6L35 för att ha större stötmotstånd samtidigt som den behåller den slanka profilen som karakteriserar 6L-rörelsefamiljen.

Foto: Seiko

För första gången i en Seiko dykarklocka har de nya Marinemaster-kreationerna en öppen baksida där du kan se den mekaniska rörelse, en feature som brukar göra klockan tjockare. Den nya klockan behövde behålla den höga nivån av vatten- och stötmotstånd som Prospex vanligtvis uppnår med en stängd baksida samtidigt som den behöll en tunn profil. Genom att ompröva kassens struktur och använda den smäckra Caliber 6L37 skapade Seiko vad som för närvarande är deras tunnaste mekaniska dykarklocka (12,3 mm).

Foto: Seiko

Den nya designen av kassetten på 39,5 mm balanserar funktionalitet och estetik tack vare dramatisk fasning på ramen och kassetten, vilket skapar en slankare och mer moderniserad utseende samtidigt som den behåller den väsentliga profilen hos den klassiska 62MAS från 1965. Kombinationen av de borstade och spegelpolerade ytorna på kassetten och armbandet ger designen en sofistikerad kontrast och elegans.

Ett nytt armband

Bärbarhet och komfort är av yttersta vikt i Seiko Prospex dykarklockor, och i den nya Marinemaster modellerna bidrar ett nytt armband med ellipsformade länkar härtill. Detta, i kombination med den slanka kassen och den högpresterande rörelsen, säkerställer att den nya Marinemaster är fylld med essensen av en Seiko-klassiker samtidigt som den också blickar mot framtiden.

Foto: Seiko

Den nya Marinemaster-kreationen med en urtavla i silvervitt kommer i en begränsad upplaga om 1,000 exemplar. Alla tre klockorna kommer initialt att vara exklusiva för Seikos butiker från och med december och kommer sedan att finnas tillgängliga hos utvalda återförsäljare över hela världen i januari 2024.

100 år av Seiko på urtavlan

Sedan 1881 Seiko fortsatt att innovera i linje med grundarens filosofi att: ”Alltid vara ett steg före resten.” År 1924 introducerade företaget den första armbandsklockan med ”Seiko” på urtavlan, vilket markerade varumärkets start. År 2024 markerar 100-årsjubileet av denna historiska händelse.

Seiko Prospex Marinemaster 1965 Dykarur Modern Återtolkning: SJE099, SJE101

Seiko Varumärke 100-årsjubileum

Seiko Prospex Marinemaster 1965 Dykarur Modern Återtolkning Begränsad Utgåva: SJE0

SJE099
SJE101
SJE097

Caliber 6L37

Drivsystem: Automatiskt

Frekvens: 28 800 vibrationer per timme (8 slag per sekund)

Gångreserv: 45 timmar Antal juveler: 26

Specifikationer: Rostfritt stålboett och armband med superhård beläggning Rostfritt stålarmband med tryckknappslås, säker låsning och förlängare. Lådaformad safirglas med antireflexbehandling Genomskinlig skruvad baksida, skruvad krona Lumibrite på visare och index Diameter: 39,5 mm, Tjocklek: 12,3 mm Vattentäthet: 200m dykarklocka Magnetisk resistans: 4 800 A/m Begränsad upplaga om 1 000 (SJE097)

Dela

Senaste inläggen

Senaste inläggen

Medaljer har en speciell plats i människans historia; den symboliserar prestationer, erkännande, ära. Själva essensen av att ha lyckats.  De...

Här lyfter vi några klocknyheter som visas upp vid årets upplaga av Watches and Woders i Genève – enligt många...

Rainbow Bird on a Rock heter de här mästerliga broscherna från Tiffany & Co. High Jewelry Capsule Collection. Smycket skapades...

Nyligen släppte Frederique Constant en specialversion av sin Slimline Monophase Manufacturer i en handmålad version. Modellen är tolkad av Romaric...

populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy