Voyage

Klicka här för att läsa magasinet digitalt

Stenliknande servisen Kuri från Muub, har tagit form med hjälp av den japanska, keramiska tekniken kurinuki.

Dela

Upcyclat, cirkulärt, ekosmart – hållbarhet håller äntligen på att bli den viktigaste faktorn för inredning. Numera erbjuder samtiden gott om läckra varianter på ekochic inredning och designföretag tävlar om att producera med negativa koldioxid.

För några år sedan trendade det inte bara att plocka in en djungel av växter i inredningen, men också objets trouvés såsom hela björkstammar och stora snäckor. Sedan dess har begreppet ”biofil inredningsdesign” uppstått som ett eget fält, där naturen tas in i grönskande väggar och ljusteknik som härmar dagsljus för att öka vårt välmående och hälsa.

Svenska designduon Front har i flera år studerat skogars och naturens terapeutiska inverkan. Nu släpper de två magnifika projekt för italienska Moroso. Fragment av den vilda naturen kommer fram i sittmöbler som mosstäckta formationer i kollektionen Nature Furniture och modulerna i soffgruppen Pebble Rubble liknar stenar som polerats runda av väder och vind.

På samma naturlinje jobbar den libanesiska designern Roula Salamoun. Archipelago är hennes hyllning till skärgårdslandskap, med klippor och kusterosion återskapat som skulpturala soffor och fåtöljer. En annan favorit – i mindre skala – är Muubs stenliknande servis Kuri. I den kommer de slumpmässiga formerna ifrån användningen av den japanska tekniken kurinuki, där de keramiska formerna karvas ur lerstycken.

Voyage-Naturlikt-01

Dela

Senaste inläggen

Senaste inläggen

Rafael Nadal kommer spela ATP-turneringen Nordea Open.– Jag har fina minnen därifrån och ser verkligen fram emot att komma tillbaka,...

911 DAKAR ÄR ABSOLUT INGET NYTT PÅHITT, DEN KOM REDAN 1984 NÄR MODELLEN PORSCHE 953 TOG HEM DET KLASSISKA PARIS-DAKAR...

Kia släpper nu de första bilderna på nya Kia K4, en kompakt sedan som definierar en ny era av design...

Vad värmer väl en frusen själ bättre än hett vatten. Årstiden är här för varma bad och tända ljus. De...

populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy