En flirt med tiden

En-flirt-med-tiden-Voyage

Dela

Klassiskt tidlösa, rockiga rebeller och historiskt majestätiska. Här är klockorna som har det där lilla extra som lockar, förför och väcker habegär.

Som ett kinderegg

Chanel är expert på att ”återanvända” detaljer som är typiska för modehuset. När de skapade sin första klocka 1987, Première, lyfte man in den åttkantiga formen på korken till parfymflaskan No 5, som i sin tur påminner om konturerna av Place Vendôme, utsikten som Gabrielle Chanel såg från sin svit på Ritz. Härtill adderades den sammanflätade läderoch kedjeremmen till Chanels berömda quiltade väska, 2.55. Nu har man återlanserat sin klassiker, något uppdaterad, med kvartsverk, urtavla i svart lack och kedja med guldpläterat stål.

Lekfullt designsamarbete

Den berlinbaserade modedesignern Marina Hoermanseder har fått leka lite med Rados ”Captain Cook” och prytt den med ädelstenar i regnbågens alla färger. ”En flirt med Berlins 1990-tal”, säger hon själv. Bakom den lekfulla designen döljer sig det automatiska urverket R763 med 25 juveler, tre visare och datumdisplay vid klockan tre. Den har 80 timmars gångreserv samt en anti-magnetisk NivachronTMfjäder. Pris 35 200 kronor.

Stensäker

Ädelstenar i urtavlan har blivit populära på senare tid, om än ingen ny idé. I Omegas Constellation Aventurine är det just stenen aventurin som här används, modellen finns även i andra färger. Diamanter på urtavlan och ringen får den att skimra lite extra. Modellen mäter 29 mm och är utrustad med Omegas automatiska urverk 8701 och tillverkad i Sedna-guld, som är Omegas egen roséguldslegering. Pris 272 700 kronor.

En drottninglik historia

1810 beställde Caroline Murat, drottning av Neapel och Napoleons yngsta syster, en ovanlig klocka hos Breguet, dåtidens främsta urmakare: En klocka med oval boett, fäst på ett armband. Idag har Carolines klocka fått en egen linje hos Breguet: Queen of Naples. Den här modellen glittrar lite extra med diamanter i olika storlekar infattade på urtavlan. Utrustad med automatiskt urverk.

Dansande diamanter

1993 tog Caroline Scheufele fram en sportklocka i stål med diamanter för Chopard. Då ansågs materialblandningen otänkbar – nu är Happy Sport en klassiker. Delikata Happy Sport 25 mm är ett nytillskott i familjen och finns i olika utföranden. Här med fem dansande diamanter, boett av stål och ring i fair mined 18K roséguld tillsammans med ett extra långt armband.

Fransk charm

Cartiers Baignoire fångar det där franskt chica: Sofistikerad och bedårande mjuk på samma gång. Idén till modellen föddes redan 1912, då Louis Cartier helt enkelt sträckte ut formen av en traditionell rund klocka, tänk att du tar en gummisnodd och stretchar den. Formen, med sina två parallella linjer förenade av två böjda linjer, förde tankarna till ett badkar och därav namnet, ordet ”baignoire” som betyder just badkar på franska. Här är vårens nyhet, en modell som verkar bli en sån där riktig it-klocka bland fashionistas.

And the oscar goes to…

Bli inte förvånade om Hermès modell ”Arceau” uppnår samma ikonstatus som modehusets Birkin- och Kellyväskor. Härförleden vann vackra ”Arceau Le Temps De Voyageur” första pris i kategorin Ladies and Men´s Complication Watch Prize på Grand Prix d’Horlogerie de Genève, ett evenemang som väl närmast kan beskrivas som klockvärldens motsvarighet till Oscars. En modell utrustad med dubbla tidszoner – där ”hemmatiden” visas i en liten öppning vid klockan tolv medan lokal tid visas på en separat liten urtavla som kan röra sig runt urtavlan.

Slingrande skönheter

Bulgaris Serpenti-design firar 75 år i år och ända sedan de slingrande skönheterna, både i form av klockor och smycken, såg dagens ljus har de älskats av stil-ikoner och celebriteter, från Elizabeth Taylor till Zendaya. Och av oss alla andra.

Rockrebell

Skotska designern Fiona Kruger är nykomling på klockscenen men har redan uppnått en slags rockstjärnastatus med sin rebelliska design. Man förstår varför när man ser ”Celebration Skull”, en skelettklocka – det vill säga en klocka med transparent urtavla och/eller bakboett som visar så mycket av urverket som är möjligt. Denna modell är utrustad med bland annat datumfunktion samt själv-lysande detaljer av superluminova.

Elegant attityd

Longines motto är ”Elegance is an attitude” och den feminina men ändå strama elegansen i Dolcevita är kanske särskilt uppskattad. I ”DOLCEVITA x YVY” har den där elegansen fått sällskap av en ny, lite tuffare attityd. Modellen finns i två storlekar, med eller utan diamanter samt med läderarmband i olika färger. Modellen med brunt läderarmband och diamanter på boetten kostar 35 750 kronor.

Mångalen

Månfasen på en klocka visar i vilket skede månen står. Möjligtvis kan det låta helt meningslöst idag men förr var den här komplikationen mycket användbar för att hålla koll på tidvattnet. Poetiskt vacker är den i alla fall: Portofino Automatic Moon Phase, 37 mm, i stål med brunt läderarmband från IWC Schaffhausen. Pris 96 500 kronor.

Dela

Senaste inläggen

Senaste inläggen

FORMSTARKT OCH LEKFULLT ÄR JUVELERNA FRÅN RARE JEWELRY SOM PASSAR LIKA BRA FÖR VARDAG SOM TILL FEST. MIXA, BLANDA, VÅGA,...

Maurice Lacroix är ett traditionellt schweiziskt klockmärke som grundades i Zürich 1975. I över 40 år har de producerat mekaniska...

investing in a luxury watch offers enjoyment and financial gain. outperforming real estate, stocks, and gold, investment in the right...

Seiko introducerade sin första dykarklocka 1965. Sedan dess har företaget utvecklat nya teknologier, designer och funktioner som gjort Seiko Prospex...

populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy