Voyage

Klicka här för att läsa magasinet digitalt.

Vårens vackraste – smycken

Vårens-vackraste–smycken-Voyage

Dela

Pärlor och punk, romantiskt, blommigt och maffiga armband, silverskimmer och 50 nyanser av blått – vårens smycketrender har något för alla.

Vårens it-smycke

Om jag bara får välja ett smycke i vår och sommar, blir det en stel armring. Gärna en ”cuff”, en bred, öppen armring, eller flera maffiga ”bangles”, stela armringar som är slutna. Den riktigt trendiga bär en armring på överarmen. Här cuffs från Tiffany&Co, Elsa Perettis ”Bone Cuff” som minst sagt uppnått ikonstatus i modevärlden.

Femtio nyanser av blått

Vårens mode går i blå toner – från ljusaste akvamarin till mörkt marinblått. Ringar från Bigli i vitt respektive rött guld med olika färgstenar. Pris från 18 300 kronor.

Örongodis

Örhängen har förmågan att framhäva ditt ansikte. I vår är de extra långa. Här chandelier-örhängen i passementerie-teknik från italienska Anna e Alex.

Flower power

Blomsterdröm för den eleganta hippien. Halsbandet Peace & Love från Chopard är tillverkat av fair mined-certifierat guld och titan tillsammans med peridoter, tsavoriter, apatit och andra färgstenar.

Supersilver

Silver är trendigare än någonsin. En förklaring är säkert att det är ett billigare material än guld – men det är ju faktiskt lika vackert. Var heller inte rädd för att mixa de två metallerna. Ringen ”Octo” från Hvorslev Jewelry, pris 2 990 kronor.

Flexibel skönhet

Les Georgettes armband har snabbt blivit populärt för sina lekfulla kombinationsmöjligheter. Genom att kombinera armband och läderinlägg i olika utföranden kan man skapa ett nytt armband för var dag. Pris för denna cuff, 1 100 kronor.

Silvrig inspiration från Bedazzled Jewelry.

Pärlan 2.0

Pärlor är en klassiker – men uppdatera gärna din stil. Här ett halsband av sidenband med en south sea-pärla som också kan bäras som armband. Från Johanna Torell, pris 26 000 kronor.

Pretty in punk

Modet ”goes punk” lite nu och då. I vår är det dags igen. Tänk säkerhetsnålar och nitar. Örhänge ”Spike” i silver från Paula Pantolin, 4 875 kronor.

Din signatur

Signetringen, eller klackringen, användes historiskt för att signera brev och dokument och brukar ses som ett klassiskt herrsmycke – idag har den seglat upp som en klar favorit hos fashionistas. Här i form av modellen ”Stairway to Heaven” i silver från Efva Attling, pris 4 200 kronor.

Gammaldags charm

Vintagetrenden handlar så klart om att värna om miljön – men också om att hitta en unik stil. Här örhängen i vitguld från 1950-talet, med briljant- och baguetteslipade diamanter. Designen ger extra glitter trots att varje enskild diamant inte är speciellt stor. Från Jewellery Escape, 42 000 kronor.

Halsbrytande

Lek med halsband! Låt dig inspireras av Chanel och blanda tjocka kedjor, långa halsband, chokers, halsband av småsmå pärlor, snoddar med berlocker och pärlhalsband.

Dela

Senaste inläggen

Senaste inläggen

Här lyfter vi några klocknyheter som visas upp vid årets upplaga av Watches and Woders i Genève – enligt många...

Rainbow Bird on a Rock heter de här mästerliga broscherna från Tiffany & Co. High Jewelry Capsule Collection. Smycket skapades...

Nyligen släppte Frederique Constant en specialversion av sin Slimline Monophase Manufacturer i en handmålad version. Modellen är tolkad av Romaric...

Den senaste uppgraderingen till Sjöö Sandströms kollektion Landsort 459 är en ny stållänk. Konstruerad för långvarig hållbarhet och tidlös elegans,...

populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy