Voyage

Klicka här för att läsa magasinet digitalt.

Panerai flyttar in

Panerai-flyttar-in-Voyage

Dela

För klockentusiasten är Biblioteksgatan i Stockholm en utmärkt destination. Än mer utmärkt sedan Panerai nyligen slog upp dörrarna till sin första butik i norden på Biblioteksgatan 1 – VOYAGE checkade in på invigningen.

Det gick snabbt. För bara några månader sedan tog Panerai och Olof Larsson, ägare av Nymans Ur 1851 upp diskussionen om att öppna en Panerai-butik i Stockholm. I lokalen på Biblioteksgatan 1 såg man möjligheten, och att Nymans Ur:s egna butik ligger alldeles intill såg man som en stor fördel. Den blå mattan är utrullad på Biblioteksgatan och invigningen är i full gång då vi checkar in.

Själv har jag några dagar tidigare varit inne och kikat runt. Butiken är ganska liten, stilmässigt känns det skandinaviskt men den italienska elegansen lyser igenom. Personalen är genuint trevlig. De visar och berättar om modellerna och deras historia. Själv faller modellen Luminor Due mig i smaken, jag testar versionen i roséguld med urtavla i pärlemor och blir glatt överraskad över att så maskulint varumärke även levererar detta.

Bandklippning i den nya Panerai-butiken. Olof Larssson, ägare till Nymans Ur 1851, Åsa Sparmo, VD för Nymans Ur 1851 samt Alain Hakayem, Managing Director Panerai.

Panerai är kända för sina stoora klockor, en mjuk kvadrat och kronskyddet gör att de ofta är lägga att känna igen. Företaget grundades 1860 i Florens och försåg den italienska marinen med precisionsinstrument. I detta sammanhang togs den första Radomir prototypen fram för den italienska marinkårens attackdykare 1936. Modellen omfattades av militärsekretess innan den 1997 lanserades kommersiellt.

Initialt köpte Panerai in urverk, från bland annat Rolex, men idag tillverkar man egna verk och klockor i Neuchâtel. Alain Hakayem, Managing Director för Panerai är influgen till öppningen och både han och Olof Larsson är nöjda. Och överens om att intresset för varumärket på den svenska marknaden är stort. Antalet svenska Paneristi, läs Panerai-nördar, i Sverige vet jag inget om men läser på nätet att de är ett community med omkring 30 000 medlemmar, att de är intresserade av specialmodeller och kan rabbla referensnummer är en självklarhet. Att de kommer att addera denna Panerai-butik, den 71: a i ordningen till sin destinationslista är även det högst troligt.

Det har blivit dags för Åsa Sparmo, VD för Nymans Ur 1851 att klippa bandet och förklara butiken officiellt invigd. Vi skålar i champagne från Laurent Perrier och dricker stora klunkar av Sanpellegrino, det italienska vattnet med stoora kaxiga bubblor.

Voyage hälsar Alain Hakayem, Managing Director Panerai välkommen till Stockholm.

Klassiker

Radiomir Otto Giorni 45mm PAMO1347, är en klassiker, mekanisk, handuppdragen och med 8- dagars gångreserv. Den italienska kommunikationen på urtavlan gillar vi.

HA-Begärlig

Luminor Due Goldtech Madreperla, 38 mm PAMO1280, är en dyrgrip som pockar på uppmärksamhet. Roséguld, pärlemor och armband i alligator.

Under ytan

Submersible Marina Militare Carbotech 47mm, PAMO2979, inspirerad av modellen som togs fram för den egyptiska marinen. Denna version kommer i kolfiber och finns endast tillgänglig i butik, läs Biblioteksgatan 1.

Dela

Senaste inläggen

Senaste inläggen

Här lyfter vi några klocknyheter som visas upp vid årets upplaga av Watches and Woders i Genève – enligt många...

Rainbow Bird on a Rock heter de här mästerliga broscherna från Tiffany & Co. High Jewelry Capsule Collection. Smycket skapades...

Nyligen släppte Frederique Constant en specialversion av sin Slimline Monophase Manufacturer i en handmålad version. Modellen är tolkad av Romaric...

Den senaste uppgraderingen till Sjöö Sandströms kollektion Landsort 459 är en ny stållänk. Konstruerad för långvarig hållbarhet och tidlös elegans,...

populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy