Voyage

Klicka här för att läsa magasinet digitalt

CHRIS HEMSWORTH– hemma bland vågorna

Foto: Stéphane Feugère

Dela

Fån röda mattan i Cannes, hem till Australien och tillbaka till Hollywood. Filmstjärnan Chris Hemsworth har idag koll på sina prioriteringar.

Jag är i grund och botten en ganska laid back surfarkille. Jag trivs bäst vid havet med närhet till vågorna.

Chris Hemsworth på premiären i London. Foto: Kate Green/Getty Images för Warner Bros. Pictures

EMELLANÅT HÄNDER DET saker i livet som gör att man skiftar fokus, stannar upp och funderar på vad som är viktigt – egentligen. För några år sedan, efter många fram – gångsrika år i Hollywood och med över 25 filmroller på meritlistan, märkte Chris Hemsworth, mest känd som Thor i Avengers – filmerna, att han höll på att slukas upp av Hollywoodkarusellen. Det var dags att bryta upp och flytta till Australien. – Jag ville flytta från Los Angeles av flera anledningar, sa Chris Hemsworth nyligen i en intervju med Vanity Fair. Dels ville jag bo närmare mina föräldrar och jag ville ge mina barn en tryggare uppväxt bortanför kändis – livet i Los Angeles. Chris säger vidare att det var viktigt för hans mentala hälsa att komma bort från Hollywood-svängen. – Jag arbetade för mycket och var å ena sidan trött på att se mitt ansikte överallt samtidigt som jag tvivlade på mig själv och oroade mig; ‘varför får jag inte mer uppmärksamhet, är jag inte tillräckligt het längre?’ I samråd med familjen bestämde sig skådespelaren som i sommar är bioaktuell i storfilmen Furiosa: A Mad Max Saga för att lämna Los Angeles och flytta tillbaka till sitt hemland Australien. Där har han skapat den perfekta familjetillvaron vid natursköna Byron Bay, där de tre barnen går i skolan och på fritiden leker med familjens alla djur, hänger på de stränderna och rider på de blå vågorna i surfarnas paradis.

När VOYAGE träffade Chis för några år sedan sa han att han trivs bäst vid havet.

– Jag är i grund och botten en ganska laid back surfarkille. Jag trivs bäst vid havet med närhet till vågorna. Det får mig att känna mig fri och ger mig ett friskare perspektiv på tillvaron. Chris växte upp på flertalet platser i Australien. Mamman jobbade som lärare och pappa var socialsekreterare. Chris och hans bröder Luke och Liam (Hunger Games) var alla tidigt intresserade av skådespeleri. När äldsta brorsan Luke fick en roll i australiensiska TV-såpan Neighbours bestämde sig Chris för att han också ville bli skådis.

– Vi tittade mycket på film hemma och en av vår favoritfilmer var Höstlegender berättade Chris för Vanity Fair. Jag såg filmen om och om igen. Jag var helt besatt av Brad Pitts karaktär Tristan. En av mina söner är döpt efter den karaktären. Chris första stora roll i Australien var i TV- såpan Home and Away. Där spelade han en hunk som mest gick runt och var snygg, vilket han snabbt tröttnade på. Han kände att han ville göra riktiga roller i riktiga filmer. Som 23-åring sökte han sig till Los Angeles för att söka lyckan i Hollywood. Som trevlig, ambitiös och villig att jobba hårt gav den unga australiensaren ett gott intryck på rollbesättare och regissörer. Den första riktigt uppmärksammade rollen fick han 2009 i Star Trek. Ett par år senare fick han rollen som skulle göra honom till superkändis när han spelade den biffiga asaguden Thor i filmen med samma namn. Sammanlagt har han nu spelat Thor i tretton olika projekt, vilket inkluderar långfilmer och videospel.

Foto: Stéphane Feugère

Chris säger att han gillar Thor, men det är roligt att spela helt andra roller emellanåt. En av hans favoritfilmer att göra var Rush, där han spelade racinglegenden James Hunt, under regi av Ron Howard. Chris jobbade under flera år stenhårt och hoppade på fler och fler filmer. Mest blev det hunkiga actionrullar, men han ville väldigt gärna visa upp sin komiska sida, så när chansen kom att spela korkad assistens till det kvinnliga spökjagargänget i Ghostbuster 2016 tackade han med glädje ja – ett beslut som han ångrade under inspelningen, enligt en intervju i GQ.

– Manuset var väldigt öppet för improvisation och jag var livrädd för att jag inte skulle klara av det. Men det gick bra, jag spelade en riktig fåntratt och det passade mig utmärkt. Av alla roller jag spelat är nog Kevin i Ghostbusters den som är mest lik mig privat. Under inspelningen av TV-serien Limitless fick Chris ett chockerande besked som fick honom att se livet med andra ögon. Under inspelningen fick han genom en DNA test beskedet att han bär på dubbla gener som ger en kraftigt ökad risk för Alzheimers sjukdom.

– Det var ett tråkigt besked, men det har inte påverkat mitt liv på något annat sätt än att jag försöker att ta vara på allt gott medan jag kan, säger han till Vanity Fair. Det gick rykten i media om att jag skulle ge upp karriären, men det stämmer inte. Jag gör inte lika mycket film som tidigare, men det är helt självvalt. Jag tackar nej till massor av saker för att fokusera på det jag verkligen vill göra, roller jag älskar och kvalitetstid med familjen. Men oroa er inte, jag kommer att fortsätta att arbeta och jag har massor av spännande nya filmroller på gång. V

CHRIS KLOCKA – EN ÖRN FRÅN CHOPARD 

Örnen är inspirationskällan till Chopards Alpine Eagle, i versionen Alpine Eagle Frozen är den strösslad med diamanter och safirer. Tänk snöflingor på glittrande alptoppar!

Boetten har en diameter på 41mm och materialet i det integrerade armbandet är tillverkat i etiskt 18K vitguld och helt infattat med dia manter medan ringen är infattad med safirer.

Urverket är Chopards automatiska verk 01.03-C med 60 timmars gångreserv.

FILMFESTIVALEN I CANNES & CHOPARD

Chopard och filmfestivalen i Cannes har officiellt samarbetat sedan 1998 då Caroline Scheufele, Co-President och Artistic Director för Chopard presenterade sin re-designade version av festivalens finaste pris: Guldpalmen.

Årets Palm d´Or har samma form som tidigare men har nu placerats på en bergskristallsbas som har formen av en smaragdslipad diamant. Än, tjusigare!

Ett antal skådespelerskor och skådespelare bär så även de allra finaste av juveler och klockor från huset Chopard på festivalens röda matta. I år kunde vi bland andra se Demi Moore, Eva Longoria, Kevin Costner, Liya Tong och Greta Gerwig i Chopard.

OM FURIOSA: A MAD MAX SAGA:
1979 kom den första Mad Maxfilmen, med Mel Gibson i huvudrollen. Filmen utspelar sig i en hård och dystopisk värld skapad av den Oscar-vinnande regissören George Miller. Nu återvänder han med den efterlängtade Furiosa: A Mad Max Saga, ett fristående actionäventyr som avslöjar ursprunget till karaktären från den flerfaldigt Oscarbelönade globala succén Mad Max: Fury Road från 2015. I Furiosa: A Mad Max Saga spelar Chris Hemsworth den skäggige motorcykelåkande krigsherren Dementus mot bland andra Anya Taylor-Joy, Alyla Browne och Tom Burke.

CHRIS TIPSAR:
DE 5 BÄSTA STRÄNDERNA I AUSTRALIEN

Chris Hemsworth som idag är turistambassadör för Australien minns med glädje sin barndom när han surfade på vågorna vid Phillip Island. Numera surfar han med sina barn i det kristallklara vattnet i Byron Bay. Han säger:

– Australiens stränder är fantastiska. Vi har den vitaste sanden och det blåaste vattnet. Luften är inte förorenad och människor har en stor frihetskänsla i Australien. Känn sanden mellan tårna och ta in naturen så mycket som möjligt!

Cape Woolamai, Phillip Island, Victoria:
– En av mina favoritsurfplatser. Jag tillbringade en stor del av min barndom här och jag har fantastiska minnen tillsammans med mina bröder.

Cape Schanck Boardwalk, Mornington Peninsula:
– Jag gillar Cape Schanck för dess vilda kust med sina extraordinära promenader i naturen.

Julian Rocks, Byron Bay, New South Wales:
– Det är en skyddad marinpark, så här finns stor biologisk mångfald att se under ytan.

Currumbin Alley, Gold Coast, Queensland
– Perfekt för familjer, det är här en klar och djup kustmynning möter havet. Den här stranden är ett paradis för barn.

Mallacoota, Croajingolong nationalpark:
– Det är tack vare den här platsen som jag älskar havet. Jag brukade campa här med min familj under julen. Allt finns där: sandstränder, klart och tydligt vatten, fantastiska surfställen och en rik fauna och flora.

Läs mer om Chris Hemsworths favoritplatser i Australien: www.australia.com

CHRIS HEMSWORTH
Ålder: 40.
Bor: Byron Bay, Australien.
Familj: Gift sedan 2010 med den spanska skådespelerskan Elsa Pataky. Tillsammans har paret tre barn, 12-åriga dottern India och 9-åriga tvillingsönerna Tristan och Sasha.
Karriär i korthet: Slog igenom i Australien i TV-såpan Home and Away. Första uppmärksammade internationella filmrollen fick han i Star Trek 2009. 2011 slog han igen – om med dunder och brak (!) som asaguden Thor i Marvel-äventyret som ledde till att han spelat Thor i ett antal biofilmer och videospel. Vi har även sett honom på bio i bland annat Rush, Snow White and the Huntsman, A Cabin In the Woods, Ghostbusters och Men In Black: International.
Aktuell: På bio i filmen Furiosa: A Mad Max Saga. 

Dela

Senaste inläggen

Senaste inläggen

I MER ÄN 100 ÅR HAR FALSTERBO HORSE SHOW VARIT EN AV SOMMARENS STORA HÖJDPUNKTERI HÄSTVÄRLDEN. HÄR SAMLAS ÅRLIGEN EN...

SVERIGES JUST NU FRÄMSTA MUSIKEXPORT, ZARA LARSSON GILLAR ATT ARBETA MED KVINNOR SAMTIDIGT VILL HON INTE VARA EN FEGIS. ATT...

Enligt oss är Hammarskjöld den bästa och viktigaste filmen på biograferna just nu. Med sitt engagemang och tron på att...

Den smäktande balladen butterfly får nu sällskap av ett gäng andra fjärilar. Fjärilar strösslade med diamanter och skapade i samarbete...

populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy