Sjöö Sandström lanserar ny färg till UTC Extreme kollektionen

Av publicerat
No. 01 / 03
Galleri
Fullskärm

Sjöö Sandström har tillverkat UTC Extreme i 15 år och nu är det dags att addera en ny urtavla i kollektionen. Sjöö Sandström utökar kollektionen med en solborstad blå urtavla med röda och vita detaljer. När vi utvecklade UTC Extreme hade vi en idé om att kombinera industriell och atletisk design. Vi ville skapa ett armbandsur som inkorporerade Sjöö Sandströms tankar om design och ta det ett steg längre med funktionalitet och hållbarhet. Det nya utförandet med den djupblå urtavlan kommer att finnas tillgänglig i detaljhandeln från Maj 2023.

-UTC Extreme har verkligen visat sig vara en atletisk, stadig och tålig klocka, precis som vi hade i åtanke från start. Något vi är väldigt stolta över idag, säger Kristofer Johansson, Partner på Sjöö Sandström.

Sjöö Sandström kommer att fortsätta utveckla UTC Extreme och med denna nyhet i kollektionen stilla många drömmar om att äga en vacker blå UTC Extreme. Trogen sitt arv är Sjöö Sandström trygga i att UTC Extreme har många år kvar att ge och kommer att fortsätta tänja på gränserna.

Specifikationer

Case size: 44,2mm

Case material: Stainless Steel

Bezel: Stainless steel in sun brushed finish with six screws.

Dial/hands: Blue dial with white super luminova index marks and hands with super luminova.

Water resistant: 10 ATM

Between lug: 22mm

Lug to lug: 52,20mm

Thickness: 14,55mm

Crystal / Glass: Scratch resistant sapphire crystal with anti-reflective coating.

Caseback: Scratch resistant sapphire crystal with anti-reflective coating.

Movement: Automatic movement (Swiss Made).

Caliber: SS G4

Power reserve: 48h

Strap: Stainless steel, with an engraved logotype on end piece or Rubber band with folding buckle.

RRP: 42.900 SEK on Steel bracelet. 37.300 SEK on Rubber band.