Mariah Carey- DIAMONDS ARE A GIRLS BEST FRIEND

Av publicerat

DEN SMÄKTANDE BALLADEN BUTTERFLY FÅR NU SÄLLSKAP AV ETT GÄNG ANDRA FJÄRILAR. FJÄRILAR STRÖSSLADE MED DIAMANTER OCH SKAPADE I SAMARBETE MED CHOPARD – SMYCKEN FÖR EN STJÄRNA.

TEXT MONIKA AGORELIUS FOTO KOTO BOLOFO

 

 

 

»DIAMANTER PASSAR TILL ALLT. OM JAG HAR ETT FAVORITSMYCKE, SOM JAG KÄNNER FÖR TUR MED SIG SÅ HAR JAG DET PÅ MIG JÄMT – DAG SOM NATT

 

MARIAH CAREY behöver ett nytt smyckeskrin. Den amerikanska sångfågeln, som så här års ligger på världens topplistor med en av tidernas allra största jullåtar All I Want For Christmas, har genom åren samlat på sig så många vackra glittrande smycken att de inte längre får plats i det lyxiga svart-vita smyckeskrinet från Prada – som hon själv beskriver som jättestort.

– Jag älskar vackra saker, sa Mariah nyligen i en intervju för magasinet Harpers Bazaar. Hon anser sig inte vara en fanatisk smyckes- samlare, men hon har alltid älskat diamanter. Hon tillägger:

– Diamanter passar till allt. Om jag har ett favoritsmycke, som jag känner för tur med sig så har jag det på mig jämt – dag som natt. Men samtidigt känner jag inget behov av att visa upp en ny look varje dag, jag tycker om vackra smycken som passar både till galaklänningar och till vardagskläder som jeans och vit T-shirt.

 

 

ETT STÖRRE SMYCKESKRIN

En av anledningarna till att Mariahs samling av glittrande smycken kräver ett rymligare smyckeskrin är det aktuella samarbetet med juvelhuset Chopard. Nyligen lanserades den majestätiska Haute Joaillerie-kollektionen där de diamantbeströdda fjärilarna är i fokus. Kollektionen innehåller en ring, ett halsband, ett armband och ett par örhängen. Samarbetet inkluderade även en kollektion med rubriken Happy Butterfly x Mariah Carey Collection som består av olika versioner av örhängen, ringar, armband och halsband där alla smycken har den där klassiska dansande diamanten mitt i fjärilens kropp.

– Det var en ära att samarbeta med Chopard, sa Mariah nyligen till Vouge magasin. Med tanke på att det är ett väldigt stort företag så var vårt samarbete ändå väldigt enkelt och lättsamt. Jag mötte upp med Chopards konstnärliga ledare Caroline Scheufele via Zoom och vi bollade idéer, hon skickade skisser till mig, det var ett väldigt roligt och inspirerande samarbete.

FJÄRILEN EN SYMBOL

Samarbetet mellan Mariah och Chopard började för ett par år sedan med en fin jul- klapp under granen. Mariah öppnade paketet och där låg en vackert inslagen scarf med fjärilsmotiv och ett julkort från Caroline på Chopard. De fick kontakt och klickade direkt.

Att det skulle bli just fjärilar som huvud- motiv i smyckekollektionen var en självklarhet både för Chopard och för Mariah. Fjärilen förmedlar förnyade ambitioner och en frisinnad, lättsam inställning till livet. För Mariah har fjärilen varit en symbol som följt henne i många år. Dels firar hennes storsäljande album Butterfly 25-årsjubileum i år, men fjärilar betyder mer än så för henne. Hon har ofta i intervjuer berättat om sin tuffa uppväxt, och när hon blev kändis över en natt som 19-åring fann hon det svårt att anpassa sig till det nya livet som popstjärna. Men tack vare sin unika sångtalang, ett tjockt lager skinn på näsan och en stor portion viljestyrka har hon haft en lysande karriär med otaliga hitlåtar och bästsäljande album.

– Fjärilen representerar en del av mitt liv – att göra sig fri från sitt förflutna och få chansen att blomma ut. Fjärilen är en symbol för självständighet, för frigörelse. Att ta sig igenom något svårt och komma ut på andra sidan. Precis som larven lämnar sin puppa för att sedan bli en vacker fjäril som flyger i väg. Fjärilen som symbol betyder mycket både för mig och mina fans.

 

 

HÅLLBARHETSFOKUS

Mariah Carey har genom åren ofta burit smycken från Chopard. Hon uppskattar såväl juvelhusets kreativa design liksom dess värderingar: Innovation och kreativitet är ledord hos Chopard och deras Happy Diamonds – design är numer smått legendarisk: Lösa diamanter som rör sig under två lager av glas, i både smycken som klockor. Samtidigt som Chopard är ett företag som driver på en hållbar utveckling inom branschen.

När Caroline visade Mariah skisser på ett halssmycke med en stor diamatbeströdd fjäril i centrum blev hon varm i hjärtat.

– Halsbandet är underbart vackert, jag är oerhört stolt för att jag fått vara med och skapa detta mästerverk.

MARILYN ÄLSKAR SMYCKEN

Mariahs privata samling av vackra smycken är av stort intresse för hennes 11-åriga dotter Monroe, som är döpt efter Mariahs stora idol Marilyn Monroe.

–Redan som 2-åring klädde min dotter ut sig i mina högklackade skor och trippade försiktigt omkring i dem. Nu har hon upptäckt smycken och älskar att titta på dem. Hon har redan bestämt sig för vilka diamanter hon vill ha.

Mariah berättar att både Monroe och hennes tvillingbror Morocco gillar musik, men om de kommer att bli artister som sin mamma har hon ingen aning om. Hon säger ofta i intervjuer att hon försöker att uppfostra barnen till att bli självständiga individer som själva får välja vad de vill göra som vuxna.

Liksom mamma älskar de julen och att tomten kommer på besök med fina presenter. I år hoppas mamma att hon får något fint av sina barn.

– Tandfen har varit väldigt generös mot dem på sista tiden, så jag tror nog att deras sparpengar räcker mer än väl till en present till mamma, sa Mariah nyligen till amerikan- ska magasinet W.
Hon lägger till att hon självklart inte räknar med några dyrbara presenter från barnen – att det är tanken som räknas. Mariah säger att hon förstår bättre än de flesta förmögna superstjärnor att dyra smycken inte är något vem som helst kan skaffa sig. Men om man har råd att göra en kvalitetsinvestering så rekommenderar hon att investera i läckra diamantsmycken. För vem skulle inte vilja ha en maffig fjäril signerad Mariah Carey och Chopard runt halsen? V

 

 

page1image1619456

MARIAH CAREY

Ålder: 52
Bor: New York
Familj: Tvillingarna Monroe och Moroccan, 11
Gör: Sångerska, låtskrivare, skådespelare
Aktuell: Med de vackraste av smycken i samarbete med juvelhuset Chopard