Bugatti firar 110 år

Av publicerat
No. 01 / 06
Galleri
Fullskärm

År 1909 presenterade Ettore Bugatti sin första bilmodell, Type 10. Sedan dess har det gått 110 år och det är dags för Bugatti att fira, vilket man valt att göra med en ny limiterad Chiron Sport. Jubileumsmodellen går under namnet Chiron Sport “110 ans Bugatti”. Här har man nu valt att fokusera på att lyfta fram de franska rötterna, bland  annat genom att drapera backspeglarna och bakvingen med landets flagga. Lacken är matt och går under beteckningen “Steel Blue” och mycket av bilens kolfiber är synligt. Bromsoken är lackerade i blått och det temat fortsätter på insidan med blåa sportstolar som har fått sig ett stort märke på nackstödet.

Endast 20 stycken exemplar kommer att tillverkas, men vad de kommer att kosta är oklart för tillfället.