Robotparkering på flygplatsen

Av publicerat

Att parkera kan vara en utmaning, särskilt om du är på en plats där många bilar rör sig. På flygplatsen Gatwick i London har man för att förenkla proceduren bestämt sig för att ta hjälp av självkörande parkeringsrobotar på sina långtidsparkeringar. “Stanley Parkingdroid” heter roboten som hjälper dig, den kommer från företaget Stanley Robotics och är en liten självkörande robot som ska slussa omkring bilar och placera dem där det är ledigt.

Tack vare robotens precision kommer fler bilar att få plats då man kommer att kunna parkera dem tightare eftersom inga människor behöver ta sig i eller ur. Roboten har tidigare testats på flygplatserna Charles De Gaulle i Paris och på flygplatsen i Lyon i Frankrike. I London kommer den nu att användas under en testperiod på tre månader. Gatwick kommer att ersätta 170 stycket vanliga p-platser med 270 stycken nya p-platser för roboten. Du som besökare lämnar bara din bil i en terminal och reserverar en parkeringsplats och sedan är du klar. Resten tar roboten hand om. Systemet håller koll på dina flyguppgifter så när du kommer tillbaks står bilen, tack vare roboten, redo precis där du lämnade den.

Se video ovan.