TAG Heuer Aquaracer lanseras tillsammans med ambassadör Henrik Lundqvist

Av publicerat

Under ett event den 17 augusti hos TAG Heuer återförsäljaren Jarl Sandin i Göteborg, hade den schweiziska klocktillverkaren äran att presentera den limiterade Aquaracer klockan i närvaron av den lokala NHL-stjärnan Henrik Lundqvist.

Henrik Lundqvist, även känd som ”King Henrik”- är en olympisk guldmedaljör, målvakt för New York Rangers och för svenska landslaget, men även en lokal hjälte. Innan han gick med Rangers spelade Lundqvist för Frölunda HC, eller ”Frölunda Indians” i den Svenska Elitserien. Under hans år i Sverige utvecklades han till ligans bästa målvakt och tog Honkens trofé både 2003, 2004 och 2005. 2005 vann han även det mest prestigefyllda priset i Svensk ishockey, den Gyllene Pucken och den Gyllene Hjälmen. Under NHL-draftingen år 2000 valdes Henrik av New York Rangers som den 205:e spelaren under den sjunde rundan. Lundqvist gjorde sin NHL debut den 8 oktober 2005, en 3-2 övertidsförlust mot New Jersey Devils. Trots förlusten så stoppade han 24 av 27 skott. Kort efter hans debut vann han sin första NHL match mot nämnda Devils.

Henrik blev en ambassadör för TAG Heuer under 2016 och har sedan dess spridit den schweiziska urtillverkarens legendariska budskap #DontCrackUnderPressure. Med hans kämpaglöd på och utanför isen är han en sann matchning för mottot.

Henrik Lundqvist Aquaracer är limiterad till 205 exemplar, vilket refererar till numret på draftingen då han blev vald till New York Rangers och klockan kommer enbart att vara tillgänglig på den svenska och amerikanska marknaden. Klockan är 43 mm i borstat stål med en vridbar blå aluminium bezel med de första 20 minuterna markerade i rött. På den blåa urtavlan finns Henriks logga klockan nio, vilket är en krona med siffran 30 inuti vilket är hans nummer i New York Rangers. På bakboetten finns Henriks autograf och «Limited edition XXX/205» graverad. Klockan har en borstad stållänk för en sportig och elegant look.

Under eventet i Göteborg, vilket är staden som Henrik växte upp i och även där han spelade för Frölunda HC innan han draftades till NHL, kunde gäster träffa den lokala hjälten och få chansen att ta del av TAG Heuer´s kollektion.