Det här har vi på vår bucket list

Av publicerat
Grand Canyon

Alla har vi en “bucket list” av saker att göra någon gång under livet. Semesterspecialisten HomeAway® har frågat sina resenärer från åtta europeiska länder om vad de har på sin lista. Svaren spänner från naturliga sevärdheter till fantastiska byggnader och monument.

Undersökningen* som avslutades tidigare i år, visar att svenska HomeAway-resenärer allra helst vill se Grand Canyon i USA (26%) och kinesiska muren i Kina (23%).

– Att Grand Canyon får höga poäng är inte förvånande, säger Aye Helsig, Regional Director Central Europe, HomeAway. De mäktiga bergen och dalarna fascinerar många, och vi har vuxit upp med bilder och filmer från denna mytomspunna plats. USA är fortfarande en favoritdestination att besöka för oss i Europa. Även kinesiska muren står högt på listan i flera länder. Undersökningen visar att svarande från Portugal, Norge och Storbritannien också gärna vill besöka det historiska monumentet. Vem vill inte ha gått på muren som sägs kunna ses från rymden, avslutar Aye Helsig.

Våra norska grannar har ett besök till Colosseum i Rom i toppen på sin bucket list, medan tyskar och spanjorer hellre vill se Eiffeltornet.

Märkligt nog har hela 52% av de italienska respondenterna valt alternativet “inget” på sin bucket list. Kanske har det något att göra med att hela Italien är en stor sevärdhet?

Detta har svenska HomeAway-resenärer på sin topp 5 bucket list enligt undersökningen:

  1. Grand Canyon, USA
  2. Kinesiska muren, Kina
  3. Frihetsgudinnan, USA
  4. Machu Picchu, Peru
  5. Blå lagunen, Island

* Undersökningen genomfördes av uthyrningsföretaget HomeAway® under perioden januari till mars 2018. Nära 3 300 svarande deltog i undersökningen från åtta europeiska länder, däribland Sverige.