Ny kampanj där kändisar vill få dig att älska Spanien på tio sekunder

Av publicerat

I Spanien lanseras en kampanj där kändisar från kultur-, film- och idrottsvärlden vill få dig att älska landet på tio sekunder

Kan man förälska sig i en person, ett landskap, en stad eller ett land på bara tio sekunder? Det hävdar i alla fall den kände spanske psykiatern Luis Rojas Marcos. Detta är bakgrunden till den senaste digitala marknadsföringskampanjen från Turespaña, den officiella myndigheten inom den spanska regeringens ministerium för energi, turism och digital agenda. Rojas Marcos uppmanar besökarna att i en kort video förklara varför de har förälskat sig i Spanien.

Spanska kändisar från film- och modevärlden, musiker, kockar och idrottare antar utmaningen med hashtaggen #spainin10sec och berättar vad som gör att de älskar Spanien, vad de gillar att göra och var de helst åker.

En av de första var tennisspelaren Rafael Nadal, som uppmanar alla att dela med sig av sina tio sekunder. I filmen från skådespelerskan Elsa Pataky får vi se två av hennes favoritsysselsättningar: shopping i den spännande stadsdelen Borne i Barcelona och en kväll med vänner i Madrid på en takbar med fantastisk utsikt. Rojas Marcos visar oss enastående arkitektur och kultur i Ciutat de les Arts i les Ciències i Valencia som designats av Santiago Calatrava.

Juan María Arzak, som är en av de spanska kockarna som kan ståta med tre stjärnor i Guide Michelin, lyfter fram Spaniens roll när det gäller matlagning av högsta kvalitet på en promenad från sitt laboratorium och sin förstklassiga restaurang i San Sebastián. På vägen längs havet ser vi även ett av den baskiska stadens landmärken, Peine del Viento, av den baskiske skulptören Eduardo Chillida.

Även golfspelaren Sergio García har antagit utmaningen. Han har vunnit mastersturneringen på Augusta och lockar med golf på Valderrama Golf Club i San Roque i Cádiz, en av Spaniens många fina golfbanor. Här kan man spela golf året om tack vare det gynnsamma klimatet. Dessutom rekommenderar han ett besök i kustbyn Peñíscola i Castellón som är hans hemort. Det är en av de vackraste byarna i Spanien och här ligger slottet Papa Luna, där Game of Thrones spelats in.