Norwegian inviger nionde spanska destinationen – Bilbao

Av publicerat
Norwegian-Bilbao

Under onsdagen invigdes Norwegians nionde spanska destination från Stockholm Arlanda Airport: Bilbao i kulinariska regionen Baskien. Vid gate firades med muffins, bandklippning och tal av flygplatsdirektör Peder Grunditz innan det nästintill fullsatta planet var redo för boarding.

Förutom god mat har Bilbao även profilerat sig som kulturstad och huserar det berömda Guggenheimmuseet som lockar konstälskare från hela världen. Åker du tio mil österut kommer du dessutom till San Sebastian − som har hela 16 stjärnor i Guide Michelin.

Ett direktflyg till Bilbao innebär också att norra Spanien blir mer tillgänglig för svenska resenärer. Rioja, Navarra, Kantabrien och de historiska kastilianska städerna ligger bara ett par timmars bilresa från den baskiska huvudstaden.

För mer information om Bilbao och Baskien klicka här.

Norwegians nya linje kommer trafikeras två gånger i veckan. Förutom Bilbao flyger bolaget även till de spanska destinationerna Barcelona, Madrid, Alicante, Málaga, Gran Canaria, Teneriffa, Fuerteventura och Mallorca.