Vi checkar in i Alperna

Av publicerat

Skidsemester i Alperna lockar, denna gång checkar vi in i Frankrike, Schweiz och Österrike. Lyxiga butiker, finfin skidåkning, gourmetrestauranger och termalvatten väntar på oss.

Courcheval, Frankrike – Alperna Deluxe

Vinterglamourens huvudstad med flera Michelin-restauranger, varav fem med två stjärnor, nattklubbar och barer där kaviar, ostron och champagne räknas som basvaror. Den som söker lite extra lyxigt boende checkar in på ett av de tre 6-stjärniga hotellen – hotell som klassificerats som Palace-hotels. Även lyxbutikerna är sedan länge här och har du glömt något är det bara att vika någon timme eller två hos Prada, Dior eller Louis Vuitton. När det gäller skidåkning tillhör Courcheval Les Trois Vallées, som är ett av världens största skidområden med finfin snö och över 600 kilometer pister i alla svårighetsgrader.

Vi tipsar gärna om att du checkar in på nyrenoverade Hôtel des 3 Vallées, som numera ingår i Design Hotels. Hotellet var ett av de första som byggdes efter andra världskriget och i renoveringen har man fokuserat på att bevara så mycket som möjligt av både miljö och inredning. Nu dock med tillägg av en spaavdelning med turkiskt bad, bastu och jacuzzi – perfekt efter en dag i backen. Totalt finns 31 rum i tre olika kategorier. Framför allt gillar vi de stora sällskapsutrymmena och den magnifika utsikten.

Adress: Rue Park City, Courcheval

 

THERESIA GARTENHOTEL, SAALBACH-HINTERGLEMM, ÖSTERRIKE

– SKIDÅKNING FÖR FAMILJEN

FOTO: MARIO LEBESMUEHLBACHER

Österrike, och kanske främst Salzburg, är en populär destination bland oss svenskar.

Denna gång väljer vi dock att checka in i kommunen Saalbach-Hinterglemm, som också den ligger i Salzburg. Här finner vi 3 000 bofasta och 18 000 hotellbäddar, som framför allt lockar vintertid, även om vandring under sommaren ökar i popularitet. Detta är en av Europas mest genuina skidorter och här finns gott om aktiviteter för barn. Tyrolerkänslan är påtaglig och 270 kilometer preparerade backar garanterar bra möjligheter att åka utför. Den som vill kan även åka långfärdsskidor.Theresia Gartenhotel är ett perfekt familjehotell som även drivs av en familj i tredje generation. Totalt finns 53 moderna rum och massor av nyttig mat finns inskriven på menyerna. Vi gillar skarpt att det finns gott om badmöjligheter – i härligt varmt termalvatten. Mest spektakulär är utomhuspoolen, men det finns även en pool inomhus och ytterligare en barnpool utomhus. För den som vill ha lite extra avslappning finns även ett spa och en lång lista med spabehandlingar

Adress: Glemmtaler Landesstrasse 208, Saalbach-Hinterglemm

 

GIARDINO MOUNTAIN, ST MORITZ, SCHWEIZ

– PÅ HÖGT LÄGE

Självutnämnd som världens äldsta skidort fortsätter St Moritz att locka. Lyx och fantastisk skidåkning på hög höjd står på agendan. Lyxshopping och gourmetrestauranger är en självklarhet.

  Fem minuters promenad från St Moritz i den lilla byn Champfèr ligger hotellet Giardino Mountain, ett hotell som genomgått en omfattande renovering. Läget 2 128 meter över havsytan gör att alpluften är klar och ren. Redan utvändigt möts vi av en annorlunda form av snickarglädje – sgraffitto. Här handlar det om mönster som är stansade i själva putsen – och här är de framtagna av den lokale konstnären Steivan Könz.

Interiört har lokala material i form av sten och trä använts. Färgerna är ljusa, dekorationerna taktila. Exempelvis bjuder den stora entréhallen på en lampuppsättning där blommor arrangerats och hängts uppochned – tjusigt. 78 rum och sviter samt en magnifik spaavdelning finns också här. Samt icke att förglömma en restaurang som serverar lokal mat.

Giardinos Hotels drivs av paret Philippe och Daniela Frutiger och i varumärket ingår tre hotell och skönhetsmärket Dipiù, härtill hör även ett privatflyg, vilket skapar möjligheter.

Alla tre hotellen ingår i Design Hotels.

Adress: Via Maistra 3, Champfèr

AV YVONNE GULL