Garmin Pay™ – nu med Nordea och i Forerunner 645

Av publicerat

Med Garmin Pay kan du snabbt och enkelt betala för saker utan att du har med dig varken bankkort eller telefon.

Garmin Pay lanserades i december 2017 och är en av många smarta funktioner som Garmin erbjuder i sina smarta klockor. Idag kan vi berätta att även kunder i Nordea med ett Mastercardeller Visa kan registrera sitt kort i Garmin Pay. Du verifierar dig med en fyrsiffrig kod och bläddrar snabbt mellan korten. Garmin Pay accepteras överallt där du kan betala med kontaktlösa kort. För att betala håller du bara klockan intill betalterminalen.

– Vi ser att fler och fler banker visar intresse att koppla samman sina tjänster med våra produkter. Vi är väldigt glada över samarbetet med Nordea och de finansiella lösningar de erbjuder och står för. Tillsammans kan vi ta stora steg i det kontant och även kortlösa samhället, säger Marcus Bjärneroth, Marknadsdirektör på Garmin Nordic.

Betalning via smartwatch

Garmin Pay finns i både vívoactive 3 och Forerunner 645 Music. Du skapar en elektronisk plånbok i Garmin Connect Mobile och registrerar de kort som du vill kunna betala med. När du sedan skall betala verifierar du med en fyrsiffrig kod. Klockan är då upplåst i 24 timmar om du inte lägger ifrån dig klockan, då låser den sig direkt. Den nya funktionen drivs av FitPay betalningsplattform och finns tillgänglig för Mastercardsinnehavare från Eurocard och SEB samt Mastercard- och Visakorts-innehavare från Nordea. Se vilka länder, kort och banker på garmin.com/garminpay/banks

Stilig sportklocka med GPS och musik

Forerunner 645 är Garmins senaste sportklocka med GPS, Elevate™ pulsmätare1 och möjlighet att integrera musik. Tusentals appar och widgets kan laddas ner gratis via Garmin Connect IQTMstore för att anpassa din Forerunner 645 Music till den perfekta sportklockan. Den högupplösta skärmen visar aktivitetsmätning, smarta aviseringar, Find My Phone, VO2max, metabolisk ålder och mycket mer. Forerunner 645 Music har en batteritid på 7 dagar eller upp till 5 timmar med GPS och musik på.

– Vi är glada att samarbetet med våra varumärken Mastercard och Visa i betalkort och Garmins bärbara teknik kan erbjuda en enkel och snabb betalningsupplevelse till våra kunder via Nordea Wallet, säger Lars Boström, chef för Kort på Nordea.

– Med en Garmin pulsklocka är det enkelt att göra kortköp på språng, direkt från din handled.

– Vi ser att allt fler efterfrågar smarta kontantlösningar både för säkerhetens och bekvämlighetens skull. Många av våra aktiva kunder vill utföra sina dagliga aktiviteter som löpning, cykling och golf, och ha en smidig betalningsösning utan att behöva ta med sig pengar och telefon när de tränar, avslutar Marcus Bjärneroth.

Foto:Garmin