Watches & Jewellery

Av publicerat

Lila Delight

 

LILA ÄR ÅRETS FÄRG 2018. I JUVELVÄRLDEN BJUDER AMETISTER, SPINELLER, SAFIRER OCH TANZANITER OSS PÅ LILA TONER, FRÅN LJUS LAVENDEL TILL MÖRK PURPUR

 

EN BIT AV REGNBÅGEN 

De flesta tänker på en blå ädelsten när de hör ordet safir, men den finns faktiskt i regnbågens alla färger, utom rött. Den lila ser man inte så ofta i smycken, men se här så fin den är tillsammans tsavoriter, blå safirer, tsavoritgranat, smaragd, rosa opal och gula diamanter. Brosch ur Diors kollektion Côte Jardins.

 

PERSONLIGT 

Ringen Allegra med den stora, facettslipade ametisten berättar en del om juveldesignern och grund-aren av smyckemärket Home of Eve; Magdalena Chamoun har en djup passion för just ametister.

– Det var min allra första ädelsten jag fick som barn och därför har ametisten blivit den sten jag mest älskar att använda i min design. Den har blivit en del av min personlighet, säger hon.

 

OVANLIGT NATURLIG 

Söker du en rosaviolett ädelsten, leta efter en spinell. Den finns även i många andra sköna färger och har dessutom en unik egenskap: inga behandlingar biter på spinellen, så den är alltid obehandlad. Safirer, till exempel, är nästan uteslutande värmebehandlade för att färgen ska förbättras. 5th Avenue Ring i vitt guld med en lila spinell kommer från Michael O’Dwyer.