Lexus visar gränslös flaggskepps-crossover

Av publicerat
No. 01 / 07
Galleri
Fullskärm

Därmed lanserar Lexus en helt ny typ av bilklass i form av en flaggskepps-crossover, som kombinerar höga prestanda med obegränsad lyx.

LF-1 Limitless har tagits fram vid företagets designcenter Calty Design Research i Kalifornien. Formspråket kallas ”Molten Katana”, och liknas vid att mjuka, organiska former hos smält metall övergår i de skarpa formerna i ett traditionellt japanskt svärd.

I proportionerna har LF-1 Limitless formerna snarare av en klassisk GT-bil än av en kombi. Kupén är lågt placerad mellan de stora hjulhusen och de markerade flyglarna. Låg taklinje och hög sittposition betonar ytterligare att det är en crossover som utformats för både prestanda och användbarhet.

I profil har bilen en tydlig linje som ”flyter” från motorhuven hela vägen till bakstammen och kontrasterar till dörrarnas och flyglarnas mer tydligt skulpterade former. Baktill märks framför allt den delade takspoilern, som också ger en obruten utsikt genom det heltäckande glastaket. Grillen är en vidareutveckling av Lexus ikoninska spindelgrill, som nu visuellt är än mer integrerad i hela karossens linjeföring.