Rihanna och Chopard – en kärlekshistoria

Av publicerat

Världsstjärnan Rihanna är känd för sin unika känsla för stil. Det exklusiva juvelhuset Chopard är känt för sin kreativa, elegant charmiga juveldesign. Nu har de två samarbetat och släppt två smyckeskollektioner med inspiration från Rihannas rötter på Barbados.

Jag bländas av Rihanna och hennes stil, ibland minimalistisk, ibland bombastisk. Hon går sin egen väg.  Och det är underbart att se hur hon bär smycken; hennes lekfulla sätt att kombinera sina smycken med sina tatueringar är en outfit i sig. En bild från ett röda mattan-event har särskilt fastnat i minnet: ett armband med sirligt blommönster av diamanter som perfekt harmonierar med tatueringarna.

 

Armbandet kommer från det exklusiva juvelhuset Chopard – som tillsammans med Rihanna har designat det. Genom åren har man också sett Rihanna bära smycken just härifrån och det är lätt att förstå hennes förtjusning – även Chopard går sin egen väg. Juvelhuset är känt för sin lekfulla design. Innovation och kreativitet är ledorden, och designen utvecklas ständigt.

Caroline Scheufele, co-owner och creative director för Chopard, leker med färg och form och funktion som förvandlas till på samma gång eleganta och charmiga smycken.

 

attends the “Okja” screening during the 70th annual Cannes Film Festival at Palais des Festivals on May 19, 2017 in Cannes, France.

Med åren har det vuxit fram en ömsesidig respekt och beundran mellan de två.

– Med sin unika stil omdefinierar Rihanna hur människor ser på, och hur man bär smycken, säger Caroline Scheufele.

 

Kärlekshistorien mellan Rihanna och Chopard har nu resulterat i två smyckeskollektioner. Den ena är en kollektion i den högre juvelkonsten som faktiskt tar andan ur en; en färgsprakande, liksom levnadsglad kollektion inspirerad av Rihannas rötter på Barbados med sin överdådiga blomsterprakt och karnevalers elektriska puls. Den andra är en mer minimalistisk kollektion med urban känsla med tunna kedjor och ringar som man kan bygga på i den så populära ”layer-on layer”-stilen. Två kontrasterande designval – precis som Rihannas egen klädstil.

 – Rihanna och jag samarbetade tätt ihop med de här kollektionerna, och man känner  starkt hennes energi, hennes oerhörda kreativitet och inneboende känsla för design i varje del av dem, säger Caroline Scheufele.

 

Den sprakande haute joaillerie-kollektionen lanserades i maj, lagom till 70-årsjubileet av filmfestivalen i Cannes och dess spektakulära röda mattan-event samt Chopards 20-årsjubileum som officiell partner till festivalen. Men redan under Grammyutdelningen bländade Rihanna sina fans med ett par unika örhängen: ett par chandelierör–hängen som för tankarna till en hängande trädgård med allehanda ädelstenar, som safirer i olika nyanser, tsavoriter, rubelliter, gröna beryller, akvamariner, paraibaturmaliner, rubiner, ametister, tipsar, lazuliter och diamanter …

 – Jag har alltid älskat Chopards utsökta smycken, så att jag faktiskt har fått vara med och utforma kollektioner med dem, är något jag fortfarande inte riktigt kan tro är sant,  säger Rihanna.

– Det har varit en otrolig process och jag har lärt mig så mycket!

 

Av: Kina Andersso