Färgstarkt med 1970-talsflirt

Av publicerat

Färgpaletten är stark och de svala, sobra tonerna är något tillbaka-hållna och har fått ge plats för
starka energigivande färgskalor, både i Norden och internationellt. Vårt behov av färg tycks vara omättligt och i synnerhet de roströda tonerna, som går mot de bruna, men även grönt i form av stora växtväggar, som var popu-lära också på 1970-talet.

Anna Elzer Oscarson är formgivaren som tog designscenen med storm förra året, när hon laserade sina vaser med eget starkt formspråk, Dancing Dune, i höstens nya färg matt rostrött. Annas vaser och fat produceras i samarbete med porslinsfabriken i Lidköping, under egna namnet AEO Studio.

Prisbelönta bekväma fåtöljen Bollo har typisk skandinavisk
karaktär med oväntat mjuk volym av norske designern Andreas
Engesvik för svenska Fogia.

Textil har dåligt rykte i miljösammanhang, men Ulrika Gyllstad som designar och driver egna textilföretaget Gyllstad sätter miljömedvetenhet och långsiktighet högt upp på listan. Hon producerar vackra ekologiska tyger som har eco–certifieringar och trycks i Sverige. Kuddfodral Bladverk, i färgerna terra cotta och soft rosa som mixas fint med varandra, Gyllstad.

Av: Camilla Julner

Kommentarer
Relaterade artiklar