Svensk stjärna i London

Av publicerat

För ett år sedan öppnades Aquavit i London vid St James´s Market. Ett brasserie som bland annat serverar ett traditionellt smörgåsbord och har gästats av kändisar som Rhianna och Michael Fassbender. Nyligen tilldelades restaurangen sin första Michelin-stjärna:

– Jag är väldigt stolt över att min svenska mat har uppmärksammats och belönats i London och glad över att nordisk matlagning får den uppmärksamhet som den förtjänar, säger Henrik Ritzén, chefskock.

Philip Hamilton är vd och grundare av både denna restaurang och systerrestaurangen i New York. Han säger:

– Vi fattade ett medvetet beslut att vara en högkvalitativ, men mer informell restaurang i brasseriestil än vår mer formella systerrestaurang i New York. Vi är väldigt glada över att Michelin har så bra koll på dagens mat- och restaurangupplevelser och väljer att belöna vår tillgängliga, högkvalitativa mat med en stjärna.

Adress: Aquavit London, St James´s Market 1 Carlton Street, London

Aquavit, 65 E 55th Street, New York