Isblå urtavla

Av publicerat

För fem år sedan utvecklade Patrik Sjögren en värmebehandling som fick Johan Gustafssons handsmidda mönsterstål att likna is för modellen Nordic Seasons Winter. Nu introduceras en vidareutveckling av detta alternativ i modellen Sarek med färbättringar i både stål och finishering.

Tekniken med värmebehandling av stål för blånering har sedan länge används inom urmakeri men den färg som då skapas är normalt mörkblå.Genom att försiktigt höja temperaturen vid värmebehandlingen lyckades Patrik återskapa nyanser som kan ses i klar is.

Färgen skapas i ljusreflektioner och nyansen kan skifta något beroende på infallsvinkel eller ljuskälla. Tillsammans med det mönstrade stålets yta blir resultatet en urtavla som är både elegant och iögonfallande. Sarek – Ice Blue levereras med handsydda armband i älgskinn som finns i fyra färgalternativ där en blanka svarta eller Khakifärgade skinnet passar bäst till de blåskimrande klockorna som finns i både herr- och dam-modell. Priset på Sarek – Ice Blue är 95,000kr.