Världens läskigaste hotell

Av publicerat

Den som vill ha det extra läskigt under Halloween kan strunta i de vanliga maskeradkläderna och i stället boka in sig på ett hemsökt hotell.

Ballygally Castle, Nordirland

Om du tycker att det inte är tillräckligt magiskt att bo på ett slott borde du boka spökrummet på Ballygally Castle i Nordirland för att få uppleva något lite mer omskakande. Det ryktas att det finns tre vänligt sinnade spöken som vandrar runt i tornen, men det är i ett speciellt rum som den ursprungliga ägarens fru, lady Isabella Shaw, sägs husera. Detta hemsökta rum ligger längst upp och nås via spiraltrappan i slottets äldsta del. Gäster som bott där har berättat att de hört henne knacka olycksbådande på dörren. Slottet erbjuder även en spöktur där man kan möta de två andra spökena och lära sig mer om byggnadens historia.

 

Bourbon Orleans Hotel, New Orleans

Det välkända Bourbon Orleans Hotel, som ligger i de vackra franska kvarteren, har en lång och intressant historia. Byggnaden inrymde först den vackra och historiska Orleans Ballroom and Theatre, som senare gjordes om till ett kloster. Många historier om de hemsökta rummen är därför lika gamla som byggnaden. Det av hotellgäster älskade hotellet anses vara ett av New Orleans mest hemsökta och det är så spöklikt att det är en viktig del av den spök- och andevandring som anordnas i New Orleans.

 

Hotel Burchianti, Florens

Det här boutiquehotellet är visserligen vackert, men är ändå inget för den med klent hjärta eftersom det sägs vimla av spöken och osaliga andar här. Besökare har hävdat att de sett barn hoppa längs korridorerna och ett kvinnligt spöke som suttit i en stol. Förutom den spöklika stämningen kan besökarna njuta av de historiska originalfresker från 1500-talet som finns runt om i hotellet. Så sent som förra året fastnade faktiskt ett spöke på ett fotografi som tagits i hotellet, så varför inte hoppas att det är er tur nu i oktober?

 

Toftaholm Herrgård, Sverige

Är du modig nog att övernatta på idylliska Toftaholm Herrgård vid den småländska sjön Vidöstern? På detta hotell med anor från 1300-talet har hotellgäster upplevt oförklarliga ljud och dörrar och fönster som stängts om morgonen. Hotellet sägs hemsökas av en ung bondpojke som förälskat sig i godsherrens dotter men hängde sig när hon tvingades gifta sig med en annan.

 

 

 

The Russell Hotel, Sydney

Rusell Hotell anordnar spökturer för de gäster som vill veta mer om hotellets förflutna. Det ligger i det numera trendiga området The Rocks, som tidigare lockade till sig en del skumma figurer och mindre pålitliga sjömän. En av dessa sjömän sägs aldrig ha gett sig av och hemsöker fortfarande rum åtta, där vissa gäster berättat att de sett honom stå och stirra på dem från sängens fotända.

 

 

 

The Mermaid Inn, Rye

Det pittoreska och historiska Mermaid Inn i brittiska Rye i East Sussex hemsöks av ett antal vålnader och har ett eget “spökrum”. Flera kända personer har sagt sig blivit väckta av mystiska ljud i sovrummet. Unna dig något till Halloween och boka en skrämmande hotellvistelse.

Av: hotels.com