Svensk vodka vinner pris – i Asien

Av publicerat

The Asian Spirit Masters genomförs årligen i Hong Kong av den engelska branschtidningen The Spirit Business. Under prisutdelningen i Cannes stod det klart att Purity Vodka vunnit stortiteln The Grand Asian Spirit Master. Det är den högsta utmärkelsen där samtliga produkter i alla kategorier ställs mot varandra inklusive cognac, whisky och gin.

– Jag kan med glädje konstatera att den internationella vodkamarknaden genomgår en grundläggande förändring, säger David Rose som är huvudansvarig för The Asian Spirit Masters. Att Purity Vodka vinner högsta priset, i konkurrens med världens största spritföretag, visar att smak och karaktär numera är avgörande för internationella framgångar inom lyxvodka.

Prisutdelningen i The Asian Spirit Masters genomfördes i samband med TFWA i Cannes som är världens största mässa för taxfree-handel. Under mässan delades även priser ut i tävlingen The Vodka Masters. Där belönades Purity Vodka med guldmedalj i totalt sex kategorier inklusive bästa ultra premium vodka, bästa ekologiska vodka samt bästa mikrodestilleri.

– Traditionell vodka är smak- och doftlöst med mer eller mindre stor eldighet. För mig betyder karaktären precis allting, säger Thomas Kuuttanen som är Master Blender på Purity Vodka. Genom att tillverka ett riktigt fylligt destillat överröstas alkoholen vilket ger en mjuk och karaktärsfull vodka utan eldighet. Det är hemligheten till varför Purity Vodka fortsätter att dominera internationella spritävlingar.

Efter att främst varit inriktad på USA-export satsar Purity Vodka nu även på sin svenska hemmamarknad. För att göra vodkan tillgänglig för fler genomfördes en kraftig prissänkning i september från 481 kronor till 298 kronor vilket gjorde att Purity Vodka sålde slut i alla lager.