Stockholm Open

Av publicerat

Stockholm Open är tillsammans med Skistar Swedish Open (tennisveckan i Båstad) Sveriges två tennistävlingar på ATP-touren. Här tävlar internationella toppspelare och svenska stjärnor om 250 ATP-poäng och en total prispott på cirka 590 000 dollar. Överskottet från tävlingen går till Svensk Tennis ungdomsverksamhet. Tävlingen ägs av Stockholm Open AB och drivs genom
Lagardère Sports Tennis & Golf,

VOYAGE ringer upp turneringschefen
Simon Aspelin för en uppdatering om tävlingen och arrangemangen runt omkring.

– Årets toppseedade spelare är bulgaren Grigor Dimitrov, som är rankad nummer nio i världen och som även vann tävlingen 2013. Vi har även med argentinaren Juan Martin Del Potro som vann tävlingen i fjol och som bäst varit rankad fyra i världen, i dag är han rankad nummer 24. Han slog nyligen ut Roger Federer i semifinalen i US Open. En annan av våra topprankade spelare är sydafrikanen Kevin Anderson, rankad nummer 15, som nyligen förlorade finalen i US Open, berättar Simon Aspelin.

I Stockholm Open tävlar 28 spelare varav den siste att direktkvalificeras är rankad 85:a i världen. Ytterligare 16 spelare kvalar för att få en av fyra kvalplatser. Härtill delar tävlingsledningen ut tre wild cards.

– I år har vi gett wild cards till bröderna Ymer, som många svenskar vill se. Vårt sista wild card håller vi på lite än så länge med förhoppningen att ge det till en toppspelare, säger Simon Aspelin.

Tävlingen pågår under en vecka från söndag till söndag. Den första söndagen är en familjedag med diverse underhållning för barn och kvalmatcher och tävlingen avslutas följande söndag med finaler. Utöver matcher i både singel och dubbel arrangeras en hel del företagsevenemang och flera partners har ett gediget program för sina kunder. Nytt för i år är seminariet What makes a winner?, där två tennisspelare och två näringslivstoppar kommer att tala om drivkraft, målbilder och vinnarskalle.

De medverkande är Mats Wilander, världsetta, Magnus Norman, världstvåa, samt Veronica Augustsson, vd Cinnober, och Gun Nilsson, vd, MSAB. Evenemanget går av stapeln onsdag den 18 oktober och börjar med föreläsning och fortsätter med middag och två matcher, allt för 2 500 kronor per person.