Nordisk mästare i sommellerie

Av publicerat

När de Nordiska Mästerskapen i sommellerie avgjordes sent i går kväll stod det klart att Fredrik Lindfors vunnit ytterligare en mästerskapstitel. Grand Hôtels chefssommelier Fredrik Lindfors är sedan tidigare tvåfaldig svensk mästare och vann tidigare i höst även Vana Tallinn Grand Prix.

De Nordiska Mästerskapen gick av stapeln den 8-9 oktober 2017 på Hotell Glo Art i Helsingfors och inkluderade moment som servering av champagne på traditionellt sätt, dekantering av rött vin, blindprovning av fem olika spritsorter och rättning av vinlista. Moment som Fredrik klarade av med stor finess.

– Det känns fantastiskt kul att vinna de Nordiska Mästerskapen. Förra året kom jag på en hedrande andra plats, så visst känns det som en liten revansch, säger Fredrik Lindfors med glimten i ögat.

De Nordiska Mästerskapen är bara början på den internationella tävlingsscenen för Fredrik. Tidigare i år utsåg Svenska Sommelierföreningen honom till Sveriges kandidat i Världsmästerskapen 2019 som går i Antwerpen, Belgien. Han kommer dessutom att representera Sverige i de Europeiska Mästerskapen 2020.

 Jag är otroligt glad och stolt över att få representera Sverige i de stora internationella tävlingarna. Det kommer minst sagt att bli en väldigt spännande och rolig resa, säger Fredrik Lindfors.

Utanför tävlingsscenen axlar Fredrik rollen som chefssommelier på Grand Hôtel sedan början av 2016. Där ansvarar han för hotellets totala dryckesutbud och en av norra Europas största vinkällare. I slutet av sommaren var han också en av de tre profilerna bakom Cadierbarens nya koncept.