Bo högtidligt i frankrike

Av publicerat

Château de la Flocellière

Detta familjeägda slott ligger beläget i hjärtat av det fridfulla området Pays du Bocage Vendéen. En vacker uppvärmd pool är reserverad exklusivt för gäster under sommaren. Den stora parken är fylld med århundraden gamla träd och ger dig chansen att upptäcka en lugn atmosfär samt en 1000 år gammal arkitektur.

På vissa kvällar kan du njuta av lokala rätter som utarbetats av husets kock med andra gäster och upptäcka Loire Valley-viner. Varje rum har en egen atmosfär och inredning.

Frukost serveras i slottets historiska matsal med vackert träarbete och målade tak.Du kommer att njuta av färska lokala produkter.

Slottet byggdes ursprungligen under 1100-talet och användes som en viktig fästning. Runt 1700-talet blev slottet omvandlat till en lyxig ädel herrgård. Med utsikt över regionen Pays du Bocage Vendéen ligger slottet mitt i ett vackert landskap fyllt med kullar, skogar och dammar och skapar en mycket trevlig och lugn, grönskande miljö. Det är en av de få slott i Frankrike som kontinuerligt har bebotts i nästan 10 århundraden. Dess historia och ättlingar har spåras sedan år 1090. Många poeter och stora män har bott på denna anmärkningsvärda plats. Dess ursprungliga latinska namn betyder “Flos Coeli” (himlens blomma).