Designpris för sin flygplats

Av publicerat

Foto: Dag Spant(Avinor Oslo Airport)

Den nya Oslo-flygplatsen har tilldelats det prestigefyllda Best Airport Terminal Design priset.

Oslo Airport konkurrerade mot andra flygplatser runt om i världen för priset och tog täten förbi Dallas Airport och Zagreb Airport. Den framtida reseupplevelsen Global konferens är en internationell mötesplats för flygbolag, flygplatser, myndigheter och andra intressenter som är associerade med flygindustrin och är de som håller i Best Airport Terminal Design.

-Denna utmärkelse är ett viktigt erkännande av det arbete som har utförts på Oslo Airport och av våra arkitekter och andra partners, säger Thorgeir Landevaag, direktör för Terminal Operations på Oslo Airport.

Panelens domare använde särskilt de hållbara lösningarna som är kopplade till flygplatsutbyggnaden som största orsak till nomineringen och vinsten.

-Det här är ett mycket bra erkännande av det arbete som utförts av hela laget och visar att norsk arkitektur, teknik och design kan hålla sig egna på internationell nivå. Vi är särskilt glada att domarna betonade hållbarhet som en del av priskriterierna “, säger Gudmund Stokke, huvudpartner på Nordic Office of Architecture.

“Det viktigaste för oss är att leverera vad resenärer förväntar sig av oss varje dag. Det här priset är en bekräftelse på att vi gör vårt jobb ordentligt och bli utsedd till Europas mest punktliga flygplats samtidigt är en bra reklam för hela organisationen “, avslutar Landevaag.