Ny vintagechampagne

Av publicerat

 Nu lanseras Krug 2004 Luminous Freshness, en välbalanserad vintagechampagne med elegant finish. Det är en blandning av de mest exklusiva vinerna från 2004 som vilat i vinkällare i tolv år. 

Krug 2004 är en exklusiv champagne av de finaste vinerna från flera olika vingårdar i Champagne. Klimatet under 2004 var till en början kallare än normalt men tack vare varma månader i september och oktober blev skördarna ändå stora. Det gav viner som var mycket uttrycksfulla, ljusa, eleganta och diskreta. Krug 2004 är en blandning av Chardonnay (39 %) och Pinot Noir (37 %) i kombination med citrustoner från Meunier (24 %).  Champagnen har en ljus gyllene färg som speglar dess friskhet. Doften är en uttrycksfull samling av ingefära, kanderade citrusfrukter och kvitten som följs av fylliga toner av citronmarängpaj, plommon och mirabelle. Den är välbalanserad med en lätt smak av brioche och honung som lyfter fram en antydan av citrus som apelsin, citron och mandarin som framhävs i en elegant finish.

Den exklusiva champagnen berättar en historia från ett år som präglas av friskhet. Det är den sista årgången i den andra vintagetriologin i husets historia. De första årgångarna var 1988, 1989 och 1990 och den andra upplagan består av årgångarna 2002, 2003 och 2004. Varje flaska har ett unikt Krug ID på den svarta etiketten, ett sexsiffrigt nummer som berättar dess fulla historia. Till exempel ger ett Krug ID tillgång till källarmästaren Eric Lebels egna anteckningar som avslöjar mer om hur framställningen gått till, vilka viner champagnen består av, vilka gårdar vinerna kommer ifrån och hur de lagrats.

– Det är viktigt att ägna stor uppmärksamhet åt varje vingårds karaktär och ha respekt för individualiteten i varje gård och dess vin. Det gjorde det möjligt att identifiera det unika med årets viner, säger Eric Lebel, källarmästare hos Krug

Krug 2004 finns att beställa via Systembolagets privatimport i begränsad upplaga från och med 7 september 2017.

Pris: 1 999 SEK

Volym: 75 cl
Alkoholhalt:12 %