Hublot & Ferrari skapar urverk

Av publicerat

En mycket speciell klocka för att markera ett viktigt tillfälle. Hublot bidrar till Ferrari 70 års jubileumsfest i Maranello genom att producera en speciell begränsad upplaga av sin Techframe Tourbillon Chronograph som ska sälja på auktion.

“Ferrari representerar själva toppen av bilkonsten, något som vi på Hublot är stolta över att vara förknippade med. Den unika Hublot Techframe klockan är resultatet av en lagarbete – det här är en klocka som kombinerar vår expertis i en process som startade på Ferrari HQ i Maranello och slutade med Hublot i Nyon. Det är vårt sätt att önska Cavallino Rampante en lycklig årsdag. ” Ricardo Guadalupe, VD för Hublot 2017

Hublot klockor har länkats med denna motor legend i fem år nu, och faktiskt har partnerskapet precis blivit utökat. Det är ett möte mellan sinnen mellan två varumärken på jakt efter en perfekt förening mellan de två världarna av motor och urverk. Den 9 september kommer Ferrari att fira sitt 70-årsjubileum med en speciell galaafton i Maranello, under vilken det kommer att bli en auktion med exceptionella bilar och tillbehör som är emblazonerade med den hästlogo. Det schweiziska klockmärket har utvecklat en begränsad upplaga klocka för tillfället – en unik design baserad på Hublot Techframe Ferrari 70 Års Tourbillon Chronograph. Denna samling är resultatet av ett intensivt samarbete mellan bildesigners och high-end urmakare. Det är också det första icke-fordonsobjektet som har designats av Ferraris inhemska lag, Centro Stile, ledd av Flavio Manzoni. Med utgångspunkt från Hublot Tourbillon Chronographs rörelse (“motorn”), utvecklade de italienska konstruktörerna klockan efter samma kreativa processer som de som användes för sportbilchassi, för att uppnå minimal vikt kombinerad med en solid ram.

Man införde sedan en högpresterande “motor” i denna struktur: HUB6311 kaliberhandsvunnen tillverkningsrörelse, innehållande totalt 253 komponenter och med en 5-dagars strömreserv. Denna one-of-a-kind mekanism är utrustad med en rad med exklusiva funktioner, och har också en kronograffunktion. Efter den här designen är den unika modellen som erbjuds på auktion avskild från sitt skelettväska mitt – chassit – som är tillverkat av ettriktat kol, PEEK (polyeter), ett flerskikts allergivänligt material och fallet – motorskydd – tillverkad av King Gold, den berömda guld- / keramiklegeringen som utvecklats av Hublot. Skivan, som innehåller både Hublot och Ferrari-logotyperna, tar inspiration från räknarna på Ferrari instrumentpaneler. Den öppna designen lämnar rörelsen synlig och ger en glimt av den vackra rutheniumantracitfinishen. Den här exklusiva klockan kommer att gå under hammaren vid den kommande kvällsfesten den 9 september. Auktionen, som organiseras av RM Sotheby s, kommer att vara öppen för alla gäster som deltar i evenemanget.