Jakten på den perfekta herrklockan

Av publicerat

I jakten på den perfekta klockan skapade entreprenören och företagsledaren Freddie Palmgren sitt eget klockmärke för män: Söner By Sweden – eleganta rektangulära herrklockor av hög kvalitet till ett rimligt pris.

Historien om Söner By Sweden börjar för tio år sedan. Berätta!

– Jag skulle köpa min första lite dyrare klocka. Min budget låg på 5 000 kronor, vilket för mig var en ganska ansenlig summa. Men jag hittade ingen jag verkligen gillade. Det var alltid något jag behövde kompromissa med, var det inte funktion eller form var det i slutänden priset som slog krokben för mitt köp.
– Det var då tanken slog mig: Kanske jag skulle göra min egen klocka. Efter många års arbete lanserar jag nu ett märke med klockor av hög kvalitet som de flesta kan köpa utan att behöva äta nudlar i månader.

Söner By Sweden riktar sig enbart till män – varför?

– Det är män jag förstår mig på. Klockan är en självklar del i mannens klädsel, en snygg detalj som även säger något om sin bärares personlighet. Oavsett om han söker en dressad klocka eller en snygg vardagsklocka hittar han den hos oss.

Det som skiljer ditt klockmärke från många andra är den rektangulära designen. Varför har du valt den?

– Den är elegantare och mer uttrycksfull – och i mitt tycke mer maskulin än den runda. Den har mer karaktär, helt enkelt, säger Freddie Palmgren och fortsätter:

– Jag vill också utmana den hundraåriga klocknormen med runda klockor. Att bära en Söner By Sweden är således ett litet statement.

Berätta om namnet!

– Mitt mål är att skapa klockor som ska hålla länge, en klocka som kan gå i arv – som till mina söner Widar och William. Därför heter också min första modell Legacy.

Vad har varit den största utmaningen?

– Att hitta leverantörer som kan leverera efter våra höga krav på kvalitet, funktion och design.

Hur har klockorna tagits emot? 

– Över förväntan! Jag var osäker på hur marknaden skulle reagera på en rektangu­lär klocka gjord enbart för män. Och det lustiga är att många som gillar våra klockor är kvinnor som letar efter en annorlunda och snygg present till sina män!

Hur ser du på framtiden? 

– Med nyfikenhet och glädje. Det ska bli jätteroligt att se vart Söner tar vägen. Jag lever i tron att om jag gillar klockorna finns det förhoppningsvis andra män runt om i världen som också gör det. I alla fall tillräckligt många så att vi kan fortsätt utveckla märket, med fler modeller, former och funktioner.

Freddie Palmgren

Freddie Palmgren, företagsledare och grundare av nya klockmärket Söner By Sweden.

Söner by Swedens första kollektion heter Legacy och finns i åtta utföranden, en för varje tillfälle och smak. Klockorna finns i polerat respektive borstat stål eller guld samt med romersk eller klassisk urtavla. Pris mellan 2 265 kr och 3 385 kr.

Samtliga klockor har följande egenskaper:
• Tre års batteritid
• Reptåligt safirglas
• Två års fabriksgaranti
• Japanskt kvartsurverk
• Högkvalitativt rostfritt stål
• Självlysande index och visare
• 5 ATM Vattenskydd (tål simning)
• Välvd baksida för optimal passform
• Vattenskyddat äkta läderarmband