Klocka för en viking

Av publicerat

Luminox är klockmärket som används av specialförband världen över. Tough Viking är det mest utmanande hinderbaneloppet i Norden. Tillsammans har de tagit fram Luminox Tough Viking Edition – en klocka som fungerar under de tuffaste omständigheter.

Tough Viking är det mest utmanande hinderbaneloppet i Norden. Det är visserligen inte världens längsta sträcka att springa. Men under tävlingen måste deltagarna också ta sig igenom hinder som lera, taggtråd, vatten och till och med eld.

Deltagarna är lika högpresterande som Luminox klockor – som används av elitstyrkor, friluftsmänniskor, dykare och äventyrare världen över.

Luminox är ett klockföretag som är världsberömt för sin unika ljusteknik som gör att klockorna lyser dygnet runt i 25 år, oavsett hur förhållandena är. Visare och index har en glaskapsel som är 0,5 mm tjock med självlysande gas som lyser oavbrutet. I de flesta andra självlysande klockor använder man självlysande färg som måste laddas upp av en ljuskälla.

Sagan om ljus och mörker (Luminox kommer från latinska lumi som betyder ljus och nox som betyder mörk) började 1989 när grundaren Barry Cohen hörde talas om en unik schweizisk belysningsteknik baserad på tritiumgaskapslar. Han insåg att han skulle kunna skapa en revolution i klockvärlden med denna teknik, genom att göra armbandsuret mer synligt och lättare att läsa av i svåra och mörka situationer. Barry Cohen kontaktade ägaren till belysningstekniken. Resten är, som det brukar heta, historia.

Det började med en enda, mycket enkel, klockmodell men med tiden har sortimentet vuxit. En del av framgångs­sagan växte fram när US Navy SEAL och US Air Force upptäckte klockorna och gjorde specialbeställningar. Den höga tillförlitlighet och avläsningsnoggrannhet som krävdes och levererades till dem attraherade konsumenter runt om i världen. I  dag finns Luminox representerat i mer än 30 länder och ökar kontinuerligt.

Tillsammans med Tough Viking har Luminox tagit fram en specialutgåva med tävlingens logo på urtavlan: Luminox Tough Viking Edition. Den ingår i den populära Navy SEAL-serien som mäter 45 mm i diameter och är vattentät till 200 meter. Och självlysande upp till 25 år.

Luminox Tough Viking Edition ingår i nya Navy SEAL 3500-serien. Den mäter 45 mm i diameter och är vattentät till 200 meter. Boett i kolfiberförstärkt polykarbonat med skruvat boettbakstycke i rostfritt stål. Rostfri krona och härdat mineralglas. Armband i PU. Vikt endast 71 g och batteritiden cirka 50 månader. Levereras med extra nylonarmband samt verktyg för armbandsbyte.