Tissot – tajmar Tour de France

Av publicerat

Inom cykling räknas varje sekund. Tidtagningen måste vara av allra högsta kvalitet. Den kvaliteten besitter Tissot, officiell tidtagare av Tour de France – världens mest prestigefyllda cykeltävling.

I jakten på den gula ledartröjan är varje sekund betydelsefull. I en avgörande finish kan det till och med handla om millise­kunder.

– Då är det viktigt att kunna lita på sin tidtagare. Tissot har samma syn som vi när det kommer till värden som standard, precision och prestanda och vi är glada över att de återigen är officiell tidtagare, säger Christian Prudhomme, direktör för Tour de France.

Tissot har haft en självklar roll inom cykelsporten de senaste 50 åren. Dess pålitliga och innovativa tidtagningssystem har gjort det schweiziska klockmärket eftertraktat som officiell tidtagare inom ett otal cykeldiscipliner – liksom för övrigt inom andra sporter. Idérikedom och tekniskt kunnande har gått hand i hand hos Tissot ända sedan företaget grundades 1853, vilket gör att märket kontinuerligt har kunnat möta kraven på en allt högre precision.

Tidtagning och tävlingsresultat har blivit allt mer komplext. I dag handlar en stor cykeltävling inte enbart om att räkna de där sekunderna; analyser och statistik har blivit enormt viktigt för såväl cyklister som sportkommentatorer och fans. Tissots komplexa system gör det möjligt för varje åskådare att få detaljerad information om loppet nästan på sekunden, vare sig de är på plats eller sitter framför tv:n.

Sedan förra året tillhandahåller man alltså återigen sin stora kunskap inom tidtagning till Tour de France (ett tidigare samarbete var under åren1988–1992). François Thiébaud, ordförande och vd för Tissot klockor, är stolt:

– Av alla internationella cykeltävlingar är Tour de France den mest ansedda och beundrade av dem alla, den samlar de bästa cyklisterna i världen.

Precision och noggrannhet präglar också Tissots armbandsur, från vintagemodellen Heritage 1936 till tekniska T-Touch Expert Solar, liksom de två nya modeller man tagit fram i samband med årets upplaga av Tour de France: Chrono XL och T-Race.

Vänster: T-Race Cycling Tour de France Special Edition 2017 med urtavla (44,5 mm) som minner om asfalt. Kvartsurverk. Armband i silikon.
Höger: Chrono XL Tour de France Special Edition 2017 – en rejäl kronograf med sina 45 mm. Kvartsurverk och natoband.