3 nya lyxhotell

Av publicerat

Checka in på tre nya, exklusiva hotell i tre olika stilar. Från bohemlyx till majestätiskt överdåd och stilrent i faciliteter med en historia.

VOYAGE tar en närmare titt på tre nyöppnade hotell, vitt skilda i inredning men alla med lyx i fokus. På Whitby Hotel i New York skapar konsten en fantasifull miljö. Hôtel Ritz i Paris, ett av världens pampigaste hotell, öppnar på nytt efter en omfattande renovering som tagit fyra år. Och i London har Four Seasons förvandlat ett landmärke till ett lyxhotell.

Whitby Hotel

Foto: Design Hotels

Konsthotellet – Whitby Hotel

Starka färger, vågade mönster och lekfull utformning är vad som utmärker interiören på Whitby Hotel, som öppnade i februari. Bakom designen står pris­belönta Kit Kemp, som grundat hotellet tillsammans med sin make Tim Kemp. Konsten är närvarande i hela inredningen. I lobbyn möts gäster av tre marmor­skulpturer av den brittiska skulptören Stephen Cox.

Här finns 86 rum och sviter, alla individuellt designade och med fönster som sträcker sig från golv till tak. Paradsviten Whitby Suite ockuperar hela översta våningen och har två terrasser med utsikt över Midtown Manhattan – där hotellet ligger, med ett av New Yorks bästa lägen. Central Park ligger endast två kvarter bort och närheten till gallerier, museer och restauranger lockar besökare. Men givetvis går det också att äta gott på plats. Whitby Bar & Restaurant serverar lyxiga, fräscha och lekfulla varianter av klassiska rätter med en meny i ständig förändring.
Hotellets flaggskepp är den egna, toppmoderna bion med 130 läderstolar och den senaste tekniken, inklusive 3D.

Adress: 18 W 56th Street, New York, NY, USA

Foto: Vincent Leroux

Foto: Vincent Leroux

Palatshotellet – Hôtel Ritz

Hôtel Ritz i centrala Paris är tekniskt sett inte nytt utan öppnade första gången redan 1705. Då var det ett av de första hotellen i Europa där alla rum hade privat badrum, telefon och elektricitet. Sedan dess har flera renoveringar genomförts, den senaste och mest omfattande gjordes 2012–2016. Dörrarna slog upp på nytt i juni förra året – vilket är anledningen till att vi inkluderat hotellet här.

Rummen och sviterna har återfått sin forna glans och inretts med lyxiga material och textiler i pastellfärger. Av de 142 rummen är hälften sviter, varav 15 är prestigesviter. Impériale, den mest exklusiva sviten av dem alla, är 218 kvadratmeter stor och kostar drygt 175 000 kronor per natt. Sviten består av matsal, sällskapsrum och två sovrum. Det var i Impériale-sviten som prinsessan Diana och Dodi Fayed åt sin sista middag före den tragiska bilkraschen 1997.

Många berömda personer har bott på Hôtel Ritz genom åren och gett namn åt några av de historiska sviterna, bland andra Coco Chanel, F. Scott Fitzgerald, Charlie Chaplin och Ernest Hemingway. Den sistnämnde har även fått en cocktailbar döpt efter sig: Bar Hemingway.

Besökare kan också njuta av mat och dryck i vinterträdgården Vendôme, välja mellan 50 000 olika viner i Ritz Bar eller dricka te i Salon Proust. Tar man en bit mat på L’Espadon kan man vara säker på att det smakar utsökt – lunchen har en Michelin-stjärna och middagen två.

Vistelsen förhöjs med råge på wellness-avdelningen, som har inomhuspool, privata träningsrum, hamam, bastu, massage, manikyr och pedikyr samt hår­salong. Det är svårt att hitta en lyxigare hotellupplevelse än det här.

Adress: 15 Place Vendôme, Paris, Frankrike

14929-3060-1

Lyxhotellet – Four Seasons Hotel London at Ten Trinity Square

Ten Trinity Square har funnits sedan 1922 och både varit värd för FN:s generalförsamling och synts i James Bond-­filmen Skyfall. Ritad av arkitekten Edwin Cooper är byggnaden numera ett av Londons landmärken. Tidigare i år öppnade bottenplanet samt de tre nedersta våningarna som hotell, med 89 gästrum och elva sviter – många med en takhöjd på fem meter.

Dagspat har åtta behandlingsrum där besökare kan njuta av massage, hamam och olika typer av helkropps- och ansiktsbehandlingar för att sedan avsluta med manikyr i nagelsalongen. Gäster har också tillgång till en inomhuspool, bubbelpool, bastu och träningscenter med yogaavdelning.

Det är däremot de pampiga lokalerna som är hotellets stolthet. Utöver flera mötesrum och ett galleri med utsikt över lobbyn finns två balsalar och en bar med kupat tak. Husets signaturdrink är Forget-Me-Not som representerar en del av historian byggnaden bär på – sjömännens fruar bar förgätmigejer för att hedra sina makar ute till havs.

På hotellet finns även två restauranger. En med smaker från Kina och Japan, den andra en fransk restaurang under ledning av Anne-Sophie Pic – den enda franska kocken som innehar tre Michelinstjärnor.

Adress: 10 Trinity Square, London, Storbritannien

Av Josefine Sandqvist, foto (första bilden): Vincent Leroux