Naturen inspirerar badrummet

Av publicerat

Hur vi duschar och hur vi vill ha det i badrummet har blivit allt viktigare när det kommer till hur ett badrum planeras. Hos till exempel Dornbracht (7) tillgodoses många olika krav på hög teknisk nivå både med vattenflöden och olika typer av duschupplevelser och behandlingar, som inkluderar belysning och musik. Med hjälp av Smart Tools, som ger en behaglig kontroll av vattenflödet, förprogrammeras både volym och temperatur för olika typer av vattenupplevelser. Du kan till och med förprogrammera en speciell dusch­koreografi med Smart Water och få en alldeles personlig spaupplevelse.

1. Naturmaterial skapar en varm känsla antingen i äkta vara eller med klinkers i fin imitation. Både mörka och ljusa träslag gör sig gällande, allt efter tycke och smak. Vägglampa Menton, i bors­tad mässing från Markslöjd.

2. Tvättstället Valley i natursten från Muubs Home Structures.

3. Det är snyggt att blanda gamla lantliga mönster på kakel, här Riverside Portland från Kakelspecialisten.

4. Förvarings- och tvättkorgar i naturmaterial från Dixie.

5. Personligt och ombonat är badrummet med fuskbetong. Med naturen som inspiration har designteamet bakom den helt vattentäta kollektionen Aquarelle skapat en helgjuten designlösning som bjuder på många valmöjligheter. Skarvlösa mattor håller hög säkerhet mot fukt och skänker en harmonisk och varm atmosfär. Raw Concrete på golvet och Concrete Flower på väggen från Tarkett.

6. Brunt och skinn är inslag som vi ser mer och mer av i inredning, så också i badrummet. Ballingslövs nya hållare i skinn blir bara snyggare med tiden.

Av: Camilla Julner