Bygg bilen – hemma i soffan

Av publicerat

Care by Volvo är Volvos nya digitala bilförsäljning. “Bygg” bilen hemma i soffan och välj vilken handlare som ska leverera den.

Det första steget i Care by Volvo lanserades i höstas då det blev möjligt att beställa bil på Volvo Studio i Stockholm och få den levererad på önskad ort och hos önskad Volvohandlare. Nu utvecklas konceptet och det blir möjligt att beställa bilen online. Kunder “bygger” sin bil med ett verktyg, Bygg Din Volvo, och efter att man bekräftat beställningen blir man personligen kontaktad av Volvo för att gå igenom ordern och då kan man även välja var bilen ska hämtas upp.

– Med Care By Volvo vill vi göra livet enklare för våra kunder – vi vill möta dem där de är, oavsett om det är i en digital eller fysisk miljö, säger Kristian Elvefors, vd för Volvo Car Sverige.

I konceptet ingår valfri bilmodell och specifikation, finansiering, försäkring, serviceavtal, förlängd nybilsgaranti samt tillgång till bilpoolen Sunfleet och rabatt på hyrbilar från Hertz.

– Det finns tillfällen då man kan behöva en bil till, det vill vi täcka upp med koppling till vår bilpool och med möjligheten att hyra bil. Det ligger inom ramen för den bekvämlighet vi vill erbjuda, säger Kristian Elvefors.