5 nattliga äventyr i Florida Keys

Av publicerat

Ögruppen Florida Keys i sydöstra USA är känt för sitt subtropiska klimat, det azurblåa vattnet och den klarblå himlen. Men det finns även ett stort urval av spännande aktiviteter att prova på när solen har gått ned och mörkret infunnit sig. Här är fem nattliga äventyr man inte får missa när man besöker Florida Keys.

1. Kajaktur genom mangroveskogen
Upplev Key Wests havsbotten nattetid under en SUP- eller kajakatur på Ibis Bay Beach Resort. Alla som ger sig ut i natten utrustas med en vattentät mörkerkamera med LED-ljus som lyser upp det nattsvarta havsvattnet, vilket gör det möjligt att se både nattliga varelser och färgglada växter på havets botten. Turen går genom mangroveskogen som är hem till ibisar, hägrar och pelikaner – samtidigt visar havsvattnet upp maneter, humrar, stingrockor och små hajar.

2. Spökjakt i USA:s mest hemsökta stad
Key West är den perfekta platsen för spökjakt då staden år efter år har blivit rankad som en av de mest hemsökta städerna i USA. Man kan följa med den välkända spökjägaren, författaren och historikern David L. Sloan på en nattlig spöktur i den äldre delen av Key West, så kallade “Dead Zone”. Under den guidade turen utrustas deltagarna med spökanpassad detektivutrustning för att upptäcka andar och spöken runt om på de mest övernaturliga platserna i Key West, till exempel Masonic Lodge eller vid det hemsökta kyrktornet.

3. Nattliga fisketurer på Islamorada
Med Atlanten på ena sidan och Florida Bay och Mexikanska Golfen på den andra, skapar den drygt 20 mil långa ö-kedjan som utgör Florida Keys en världsunik fiskemiljö. Med möjligheter till spännande fångster året om och dygnet runt bjuds fiskeintresserade på minnesvärda upplevelser i Islamorada, känt som världens huvudstad för sportfiske. En nattur ombord på kapten Michaels fullt utrustade segelbåt vid Robbies Marina tar ombordstigande ut på en fisketur i natten. www.robbies.com

4. Segling i månskenet
Sätt segel på en av Key Wests vackraste segelbåtar, America 2,0, och njut av ett romantiskt segeläventyr upplyst av månskenet. Seglingen tar fart vid solnedgången och gästerna är välkomna att ta med sig egen picknick. Denna exklusiva seglingsutflykt sker bara en gång i månaden.

5. Mörka och adrenalinfyllda dykturer
När solen går ner kan dykentusiaster pumpa upp adrenalinet genom en dyktur under havsytan. I Florida Keys erbjuds mörka dykäventyr som börjar när solen går ner, vilket ger dykare möjlighet att uppleva förvandlingen i djur- och växtriket vid övergången från skymning till mörker. Under dykturen visar sig flera grunda rev. Davids Reef är ett av de mest populära rev på grund av sitt överflöd av vilda djur och det är enkelt för dykaren att navigera sig runt.

adfb1fdd9fdb5a1b_org

Källa: www.fla-keys.com