Världens 10 vackraste stränder

Av publicerat

Att ranka världens bästa stränder kan mycket väl vara omöjligt – eftersom alla är ute efter olika saker. Däremot kan vi lista 10 av världens vackraste ständer, tillsammans med The Luxury Travel Expert.

1. Anse Source d’Argent, La Digue, Seychellerna (bild ovan)
La Digue är den minsta av de bebodda öarna i Seychellerna. Stränderna här har spektakulära granitformationer som formats av tid och väder – vilket gör upplevelsen till ett konstverk i sig.

 

2 polihale-beach-hawaii-usa

2. Polihale State Park, Kauai, Hawaii, USA
Att Hawaii har bland världens vackraste stränder i världen bör inte förvåna någon. På ön Kauai ligger den 11 kilometer långa stranden Polihale, flera kilometer från närmsta stad. Stranden går bara att ta sig till via en dold, liten oasfalterad väg.

 

3 camps-bay-cape-town-south-africa

3. Camps Bay, Kapstaden, Sydafrika
Några steg från Kapstadens trafikerade gator ligger Camps Bay. Vattnet är ganska kallt på grund av strömmarna i Atlanten, men den här stranden har en av världens mest berömda solnedgångar.

 

4 maya-bay-koh-phi-phi-thailand-2

4. Maya Bay, Phi Phi-öarna, Thailand
Den 200 meter långa stranden Maya Bay är omringad av grönskande kalksten och det är inte svårt att förstå varför filmen The Beach med Leonardo DiCaprio spelades in här.

 

5 long-beach-vancouver-island-canada

5. Long Beach, Vancouver Island, Kanada
Inte bara tropiska ständer förtjänar en plats på listan. Long Beach på Vancouver Island är ön längsta strand, 16 kilometer lång, och kantas av grönskande skog.

 

6 baia-do-sancho-fernando-de-noronha-brazil

6. Baia Do Sancho, Fernando de Noronha, Brasilien
Vulkanön Fernando de Noronha ligger ungefär 350 kilometer från Brasiliens kust och erbjuder turkost vatten och vita sandstränder och höga klippor. Stranden Baia Do Sancho når man endast med båt eller en gångväg och är perfekt för snorkling.

 

7 whitehaven-beach-queensland-australia

7. Whitehaven Beach, Queensland, Australien
Den 7 kilometer långa stranden Whitehaven Beach ligger mitt i det stora barriärrevet och är Australiens mest kända strand.

 

8 grace-bay-turks-caicos

8. Grace Bay, Providenciales, Turks- och Caicosöarna
På ön Providenciales ligger Grace Bay, ett himmelrike för att dyka och snorkla. Tyvärr har turismen börjat ta över och stranden är inte lika autentisk som den en gång var – men fortfarande väl värt ett besök.

 

9 navagio-beach-zakynthos-greece

9. Navagio, Zakynthos, Grekland
Navagio lockar tusentals turister varje år. Den lilla stranden ligger mellan grönskande berg men är främst känd för skeppsvraket som spolats i land.

 

10 tulum-riviera-maya-mexico

10. Tulum, Riviera Maya, Mexiko
Tulum förenar vackra stränder med historia – i närheten finns nämligen några av världens mest imponerande mayaruiner. Stranden är välbesökt, så förvänta dig inte en avskild semester, men det turkosa vattnet och den vackra omgivningen kompenserar för det.

Källa: theluxurytravelexpert.com