Trä – det klassiska lantköket i ny tappning

Av publicerat

Vi tittar närmare på tre olika köksstilar. Här är tredje och sista delen.

Trä – det klassiska lantköket i ny tappning

Bucks and Spurs har tillsammans med Pietsch Arkitekter tagit fram det rustika och ruffa ranchinspirerade köket Railway solutions med råsågad ek som möter släthyvlad i ett nor­diskt formspråk. Det är ett modulsystem som bygger på flexibla moduler som hängs på en list som skruvas fast i väggen. Denna personliga kökslösning har utrymme för exempelvis inbyggda vitvaror eller en vinkyl. Stenskivan på bilden är svensk Älvdalskvartsit och övriga material är noga utvalda och tillverkas i Sverige. Köket har utsetts till Bästa kök av svenska Elle Decoration 2015.

1. Still life, en kanna i keramik i den ”rätta” terrakottafärgen, är het denna vår i Design Kristina Starks tappning.

2. Vitt formstarkt porslin i den klassiska servisen Teema, som ritades av Kaj Frank 1952. Nu har den nytolkats av formgivare som har rötter i Asien men har bott i Norden. Detta för att uppdatera och addera den klassiska vardagsservisen med fyra nya delar. Anpassat till den moderna människan som reser och samlar erfarenheter från fjärran och som gärna kombinerar med tradition och det nordiska vardagliga arvet.

3. Skinndetaljer och ljus trä är en vacker kombination även för de mest vardagliga ting, från Designtorget.

tra-kok

Av: Camilla Julner