10 exklusiva lodger i vildmarken

Av publicerat

Vildmarksäventyr blir fantastiska upplevelser och oförglömliga minnen – vare sig det är i regnskogen, öknen, på Afrikas savann eller bland ödsliga bergstoppar. Här presenterar vi, tillsammans med The Luxury Travel Expert, tio superlyxiga boendealternativ i vildmarken.

1. Lyx och otämjd vildmark (bild ovan)
Clayoquot Wilderness Resort ligger i Pacific Rims nationalpark, British Columbia, Kanada. Här finns plats för 20 sällskap som bor i vita canvastält, inredda med exklusiva möbler, mattor, duntäcken, fjärrstyrda braskaminer och andra bekvämligheter. Gäster har tillgång till matplats, lounge och spa samtidigt som naturen väntar precis utanför tröskeln. Håll ögonen öppna för björnar och valar!

 

2 southern-ocean-lodge-australia

2. Se kängurus och koalor
På toppen av en klippa längs med kusten på Kangaroo Island ligger Southern Ocean Lodge – Australiens första riktiga lyxlodger. 21 sviter, med säng, lounge, badrum med glasväggar och terrass, har utsikt över Antarktiska oceanen och den grönskande vildmarken. Förhoppningsvis kan du även skymta sjölejon, kängurus och koalor.

 

3 explora-patagonia-chili

3. Prisvinnande arkitektur i bergen
Explora Patagonia Hotel Salto Chico ligger mitt i Torres del Paine nationalpark i Chile. De 37 rummen och 6 sviterna har fantastisk utsikt över bergskedjan Cordillera de Paine och den kristallklara sjön Lago Pehoe. Lodgens friluftsområde, 100 meter från huvudbyggnaden, har en uppvärmd pool, bastu och fyra jacuzzis under bar himmel.

 

4 saffire-freycinet-australia

4. Havet har inspirerat
Saffire Freycinet på Tasmanien i Australien kompletterar den vackra omgivningen med design av den prisbelönade arkitekten Robert Morris Nunn. Lodgen har 20 rum och byggnaden, med sina mjuka former och jordnära färger, är inspirerad av havet.

 

5 bushmans-kloof-south-africa

5. Bland slätter och stenformationer
Vid basen av Cederberg Mountains norr om Kapstaden i Västra Kapprovinsen, Sydafrika ligger Bushmans Kloof Wilderness Reserve & Wellness Retreat. Lodgen bjuder på en vildmarksupplevelse bland öppna slätter och gamla sandstensformationer, samtidigt som här finns allt man kan önska sig i form av lyx och avslappning.

 

6 lapa-rios

6. Exotiskt djurliv
Lapa Rios Ecolodge består av 16 bungalows och en huvudbyggnad, med gångvägar och trappor som slingrar sig fram mellan byggnaderna. Logerna ligger i ett privat naturreservat på 1 000 tunnland i en tropisk regnskog i på Osahalvön i Costa Rica – ett paradis för de som gillar djurliv, fågelskådning, natur och stränder. Här kan du se bland annat apor, papegojor, pumor, tukaner och grodor.

 

7 sonora-resort

7. Juvel i Kanadas orörda natur
Äventyr möter eko-lyx, enastående service och femstjärniga faciliteter. Vildmarksresorten Sonora Resort ligger vid viken Desolation Sound i British Columbia som har bland världens bästa laxfiske. Här kan du beskåda grizzlybjörnar, späckhuggare, sjölejon och delfiner – eller ta en helikoptertur till en glaciär och avnjuta en privat picnick, tillagad av Sonora Resorts egen kock.

 

8 amangiri

8. Spa i öknen
Lodgerna Amangiri i Utah, USA ligger undangömt i en dal med utsikt över bergsformationen Grand Staircase-Escalante National Monument. Gäster kan utforska det otroliga ökenlandskapet till fots eller njuta av faciliteternas spa med flytbehandling, bastu, ångbastu, kallbad och pool, fitnesscenter och en yogapaviljong.

 

Foto: Kerryaboyne/Flickr

Foto: Kerryaboyne/Flickr

9. Med utsikt över landmärket
Longitude 131° ligger i nationalparken Uluru-Kata Tjuta, mitt i Australien med utsikt över bergsmonumentet Uluru. Gäster kan uppleva Anangu-kulturen (urbefolkningen kring Uluru) och ta del av berättelser från detta röda landskap.

 

10 pikaia-lodge-galapagos-ecuador

10. Världens sista paradis
Pikaia Lodge är en bra utgångsplats för att utforska Galápagosöarna i Ecuador – “världens sista paradis”. Lodgekonceptet är avsett för den miljömedvetna, fysiskt aktiva äventyraren som söker nära kontakt med naturen. Samtidigt erbjuds här den bästa komfort och service som går att erbjuda på en så avlägsen plats där det läggs stor vikt i att värna om naturen.

Källa/foto: theluxurytravelexpert.com