10 ikoniska platser att bevittna solnedgången

Av publicerat

1. Bromo, Java, Indonesien
Bromo i Indonesien är 2 392 meter hög och en av världens mest aktiva vulkaner. Det ser ut som att bergtoppen kapats av och allt som återstår är en 10 kilometer stor krater som ständigt är fylld med svavelrök. Platsen lockar besökare från hela världen som tar sig upp på närliggande berget Penanjakan – vilket tar ungefär 2 timmar – för att bevittna solnedgången över Bromo.

 

2 namib-naukluft-national-park

2. Namib-Naukluft nationalpark, Namibia
Namibia är en av världens mest glesbefolkade länder och därav ett perfekt resmål för de som vill uppleva orörd natur. Nationalparken Namib-Naukluft består av röda sanddynor och svarta, bladlösa träd. Den så kallade “Dune 45” är populär att klättra för att beskåda solen gå ned.

 

3 haleakala-national-park-hawaii-usa

3. Haleakala nationalpark, Hawaii, USA
Haleakala är en enorm vulkan som bildar med än 75 procent av ön Maui. En av Hawaiis mest spektakulära upplevelser är att vandra upp på berget, ovanför molnen, och se solnedgången från en höjd på 3 kilometer över havsytan.

 

4 santorini-greece

4. Santorini, Grekland
Santorini, och främst byn Oia, lockar tusentals turister varje år. Här kan besökare beskåda solnedgången över Medelhavet och öns säregna vita hus med blått tak.

 

5 cape-town-south-africa

5. Kapstaden, Sydafrika
Kapstaden har flera platser perfekta för att se på solnedgången, men vi rekommenderar stranden Bloubergstrand, med utsikt över Taffelberget, Robben Island och havet.

 

6 machu-picchu-peru

6. Machu Picchu, Peru
Ruinerna Machu Picchu är spektakulära alla tider på dygnet, men att uppleva en solnedgång på den här platsen bör vara en punkt på allas bucketlist.

 

7 grand-canyon-national-park-usa

7. Grand Canyon nationalpark, Arizona, USA
En av USA:s mest populära turistattraktioner – Grand Canyon – bör upplevas vid solnedgången då bergen och stenformationernas orange och röda färg verkligen står ut.

 

8 angkor-wat-cambodia

8. Angkor Vat, Kambodja
De flesta besöker Kambodja för att besöka de antika ruinerna, så som Angkor Wat, Angkor Thom och Ta Phrom, men landet har även mycket annat att erbjuda. Just templet Angkor Wat kvalar sig in på den här listan på grund av sin skönhet – men du måste (tyvärr) dela utsikten med många andra turister.

 

9 maldives

9. Maldiverna
Den ultimata lyxdestinationen har några av världens vackraste stränder – utmärkta för att se solnedgången.

 

10 uluru-australia

10. Uluru, Northern Territory, Australien
Uluru, en 500 miljoner år gammal sandstensmonolit mitt i Australien, är landets mest igenkännbara, naturliga landmärke. Berget färgas rött i solnedgången och är ett måste på alla sanna globetrotters att-göra-lista.

Källa/foto: theluxurytravelexpert.com