Shaker – ett kök med attityd och känsla för naturen

Av publicerat

Vi tittar närmare på tre olika köksstilar. Här är del två.

Shaker – ett kök med attityd och känsla för naturen

Skog och Hav heter färgerna i det nya uppdaterade Shaker-köket Cool Classic från Kvänum. De djupa färgerna passar fint som kontrast till den ljusa eken som finns i de många hantverksdetaljerna som knoppbrädan, ribbade hyllplan och skafferiskåpet. Köket utan överskåp är en skräddarsydd lösning som andas både urban och lantlig stil tack vare de bastanta stenbänkarna och de vita vaskarna i porslin som är klassiska men med en råare och coolare känsla.

1. Steltons serie Collar är en stilig uppdatering av bland annat kaffekvarnen för de perfekt malda kaffebönorna och tillbehör i teflonbelagt rostfritt stål och handtag i ek för den perfekta kaffeupplevelsen, ritade av designduon Daniel Debasi och Federico Sandini för Stelton.

2. Betongplattor med vackert spetsmönster i mandelgult från Kakelspecialisten.

3. Från Tre sekel kommer Landala matbord och ny sittbänk i massiv stjärnsågad furu som lutats i vitt, med stående årsringar, är ett exempel på alla stora matbord som också ska tjänstgöra för läxläsning, jobb och samling av vänner och familj. Designern Emma Olbers har tänkt på att göra bordet smalare för att uppmuntra till samtal kring bordet när man sitter närmare. De rundade kanterna och den sköna känslan är inbjudande och välkomnar till långa sittningar.

shaker-kok

Av: Camilla Julner