Utställning – Legendary Trunks

Av publicerat
Legendary Trunks

I december lanseras utställningen Legendary Trunks – The Exhibition, världens största utställning bestående av Louis Vuitton-trunkar. Utställningen kommer att turnera genom Europa, USA och Asien.

Samlingen, som ägs av Förvaltnings AB Magnentus, består av över 300 historiska trunkar samt föremål från 1856 och framåt. I samlingen finns bland annat rariteter och trunkar som ägts, namngivits eller designats av kändisar så som president Frank D Roosevelt, skådespelarna Judy Garland, Sharon Stone och modedesignern Tommy Hilfiger. Flera av trunkarna bär dessutom på berättelser med kopplingar till exempelvis Titanic och författaren Ernest Hemingway.

Bakom utställningen står företaget Nordic Exhibitions & Events AB med bas i Norrköping. Stefan Papangelis, VD, säger om uppdraget:

– Vi är givetvis otroligt glada och stolta över denna unika möjlighet. Samlingen som vi förfogar över är helt världsunik. Vår ambition är att skapa en magisk upplevelse för besökaren där historierna kring de legendariska trunkarna får liv.

Legendary Trunks – The Exhibition har premiär den 6 december i Amsterdam på anrika Beurs van Berlage och kommer därefter att turnera i världsstäder i Europa, USA och Asien.

Foto: Nordic Exhibitions & Events AB