10 trendiga restauranger i Bangkok

Av publicerat

Att Thailand är ett av svenskarnas favoritresmål är ingen hemlighet. Just Bangkok är populärt, inte minst för sin varierade mat som tilltalar de flesta. Traditionella thailändska rätter kombineras med modern fine dining, växt- och grönsaksrika rätter och unika restaurangupplevelser. Här är 10 tips på stadens kulinariska utbud att njuta av.

1. Saneh Jaan – traditionell thailändsk fine dining med modern twist
Saneh Jaan är berömd för sin moderna, thailändska fine dining med naturliga och lokala ingredienser i autentiska rätter inspirerade av traditionell thailändsk matlagningskultur – från norr till söder. Restaurangen har en modern, elegant design med högt i tak och med väggar täckta av foton av landets många sevärdheter.
Adress: 130-132 Wireless Road

Paste

I Paste sitter gästerna antingen vid ett vanligt bord eller i en av de små alkoverna vid de enorma fönstren med utsikt över köpcentret Central World.

2. Paste – en härlig blandning av smaker
Denna nya restaurang ligger på tredje våningen i det exklusiva köpcentret Gaysorn och serverar enkel och fräsch thaimat. Komplexa och sprakande smaker skapas av härliga blandningar av ingredienser.
Adress: Gaysorn köpcentrum, tredje våningen, 999 Ploenchit Road

3. Anotai – en vegetarians dröm
Anotai är en trendig och hälsosam vegetarisk restaurang. På menyn finns många thailändska maträtter, ekologiska sallader, pastarätter och ett utbud av färska örter. Inredningen och atmosfären reflekterar restaurangens olika sidor med en handfull bord och stolar i mörkt trä, ljusgula väggar, dämpad belysning, ett kinesiskt valv som leder fram till en trätrappa och väggar fulla av krukor med örter och kryddor.
Adress: 976/17 Soi Rong Phayaban Rama 9

Hyde & Seek Peek-a-Boo 1

Hyde & Seek Peek-a-Boo serverar brunch hela dagen tillsammans med soppor, burgare, pasta, skaldjur och desserter.

4. Hyde & Seek Peek-a-Boo – en lekfull matupplevelse
Peek-a-Boos mål är att erbjuda något extra för sinnena och ge gästerna en avslappnad upplevelse där stressen lämnas utanför. Menyn är som en lekplats för smaklökarna med inslag från världens alla hörn och influenser från Asien, Europa och USA, ackompanjerade med enastående cocktails.
Adress: Groove at Central World, 1 st Floor, Rama 1 Road

5. Broccoli revolution – innerestaurangen för veganer
Broccoli Revolution Bangkok är en trendig, vegansk restaurang i centrala Sukhumvit med egen juicebar där kallpressad frukt serveras. Restaurangen är helt och hållet vegetarisk och har mestadels ekologiska rätter med lokalt odlade ingredienser. Den gröna menyn har influenser från hela världen – från Italien till Sydafrika.
Adress: 899 Sukhumvit Soi 49 Road

The Never Ending Summer

Det smöriga namnet gör inte rättvisa åt The Never Ending Summer som är överraskande sofistikerad och belägen i en före detta lagerbyggnad vid Chao Phraya-floden.

6. The Never Ending Summer – ett arv från generation till generation
Här erbjuds traditionella thailändska maträtter som kuber av vattenmelon med en torr “dressing” av fisk, socker och friterad schalottenlök, eller en smakrik grön curry med fläsk och färsk thailändsk chili.
Adress : 41/5 Charoen Nakorn Road

Sala Rattankosin

Sala Rattankosin ligger vid flodkanten, mitt emot Gryningstemplet Wat Arun.

7. Sala Rattankosin – en restaurang vid floden med takbar
Sala Rattankosin har en av de mest ikoniska utsikter som finns över Bangkok. Restaurangens två våningar erbjuder platser både inomhus och utomhus samt en vattennära terrass. De serverar en blandning av utsökta internationella maträtter och ett varierande utbud av traditionella thaifavoriter som till exempel Tom Kha Gai och sött klibbigt ris med mango.
Adress: 39 Maharat Road Tha Thien

8. Na Aroon – prisbelönt grön restaurang
Denna vegetariska restaurang ligger i ett hus med traditionell thailändsk stil och högt i tak. Trots att restaurangen klassas som vegetarisk finns även skaldjur på menyn för att göra alla gäster nöjda. De vegetariska signaturrätterna är bland annat kryddig bönsallad, färska vårrullar med syrlig tamarindsås och härliga desserter med både thailändska och västerländska smaker.
Adress: 65 Sukhumvit Soi 1 Klongtoey Nua

Soul Food Makanakorn

Soul Food Mahanakorn bryr sig om maten de serverar och var råvarorna kommer ifrån – ofta från mindre gårdar i nordöstra Thailand och en meny anpassad efter säsong.

9. Soul Food Makanakorn – själfull thaimat
Hälsosamma ingredienser, genuin matlagning och seriösa drinkar är slagorden för restaurangen och cocktailbaren Soul Food Mahanakorn. Beläget i det populära området Thonglor, serverar köket genuin thaimat med kött, skaldjur, curry, grönsaker, nudlar, sallad och tilltugg.
Adress : 56/10 Sukhumvit Soi 55

10. Err – urban och rustik thairestaurang
Err Restaurant Bangkok är ett avslappnat middagskoncept där utsökta thailändska smaker och tilltugg kan avnjutas tillsammans med goda cocktails. Menyn innehåller vällagade streetfood-favoriter som smakrika curryrätter, goda woker och godbitar från kolgrillen till plånboksvänliga priser.
Adress : 394/35 Maha Rat Road

Källa: Tourism Authority of Thailand